Zomertoernooien: Sliedrechtse jeugd niet te stoppen!

Met het A team de zomer door

Met het A team de zomer door

Eind juni was het schaakseizoen ten einde en gaan de meeste schakers van onze vereniging met zomervakantie. Natuurlijk wordt er niet stilgezeten op schaakgebied, want wij nemen aan dat er heel wat schaakboeken worden verslonden, waarbij de Sliedrechters begin volgend jaar tijdens de nieuwe interne en externe competitie hun tegenstanders weer willen verrassen met nieuwe openingen, gambieten en mooie manoeuvres.

Onze sterke jeugdspelers niet. Voor hen begint het pas. Het toernooi seizoen is geopend. En dat hebben we geweten, want er zijn al mooie successen gehaald.

IMG-20150719-WA0004

Jorik Klein in actie tijdens SPA Chess

Zo begon op 11 juli het “Amsterdam Science Park Chess Tournament”. In de sterke A groep wist Marijn den Hartog (de kopman van het Meesterklasse A team) 1,5 bij elkaar te schaken, waarbij moet worden aangetekend dat hij 6 ronden speelde, om daarna gelijk door te gaan naar het schaaktoernooi in Leiden. In de C groep wist Jorik Klein een knappe prestatie neer te zetten door een gedeelde tweede plaats. Met 7 punten uit 9 partijen scoorde hij niet alleen een mooie geldprijs, maar ook boekte hij een mooie ratingwinst.

Postny - Marijn  foto DD  juli 2015

Marijn speelt remise tegen GM Postny!

Inmiddels was dus ook het “Leiden Chess Tournament” begonnen en zoals al in de vorige alinea stond, deed Marijn daar mee in de A categorie. De overstap naar Leiden bleek een goede, want in de eerste ronde wist hij de al tweede geplaatste GM Evgeny Postny (rating 2642) op remise te houden, een mega prestatie dus. Dit toernooi eindigde voor Marijn met een mooie plusscore en 5 punten uit 9 partijen. Mooi gedaan dus. Maar er waren nog meer mooie prestaties in Leiden.

Leiden

Andrew speelde fantastisch in Leiden

Ook Adrian en Andrew Mensing speelden namelijk mee. Andrew scoorde fantastisch. In de B groep haalde hij een fantastisch mooie gedeeld tweede plaats met een tpr van boven de 2200. Met 7 uit 9 maakte hij er een heel mooi toernooi van en ook Andrew ging met een mooie geldprijs naar huis.

Adrian deed het niet veel minder met 6 uit 9. Ook een plusscore en een geldprijs in the pocket.  Een mooi resultaat dus in Leiden.

Leiden 3

Adrian wist heel knap 6 punten te scoren in een sterk deelnemersveld

 

 

 

Het toernooi in Leiden was nog niet afgelopen, of het volgende toernooi begon alweer. In Dieren vond het jaarlijkse Open Nederlands Kampioenschap plaats. Jorik Klein was naar de Veluwe getogen om in de B groep te gaan spelen en zette zijn goede vorm door.

Jorik scoorde uitstekend in Dieren

Jorik scoorde uitstekend in Dieren

 

 

In een sterk veld wist Jorik uiteindelijk 6 uit 9 te halen. Wederom een grote plusscore en er werd weer een bedrag aan de prijzenpot toegevoegd.

Toen Jorik weer naar het westen ging, ging William Gijsen juist naar het oosten. William ging mee met het schaakkamp van Spijkenisse en speelde het ONJK in Borne.  Uiteindelijk wist William 4,5 punt uit 9 te halen, wellicht iets minder als gehoopt, maar William treurt niet, want inmiddels speelt hij ook al weer mee in het PK van de RSB. Eens kijken hoe hij daar scoort. Inmiddels is in Dresden ook een schaaktoernooi gestart. Marijn speelt daar mee. Ook dat volgen wij natuurlijk op de voet.

Mooie successen dus. Dat gaat wat worden het komend seizoen…..

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord