Sliedrechtse jeugd actief in Gouda

William Gijsen speelde sterk

William Gijsen speelde sterk

Het schaakseizoen is weer begonnen! De eerste clubavond is al geweest, en ook het eerste (rapid)toernooi heeft al weer plaatsgevonden. Sinds jaar en dag markeert het grote eendagstoernooi in Gouda het begin van het schaakseizoen en op dit sterk bezette senioren- en jeugdtoernooi doet Sliedrecht al jaren mee. Dit jaar zelfs met 8 jeugdleden.
Nu is jeugdleden wellicht niet helemaal het goede woord, want een flink aantal van deze jeugdleden speelt al bij de senioren mee en deed dat ook tijdens dit toernooi. Los van het toernooi was het ook mooi Ab Scheel weer eens te zien. Ab kwam rond de middag even kijken. Vanwege een ernstige ziekte heeft hij zijn schaakwerkzaamheden helaas stil moeten leggen, maar het was mooi om te zien hoe hij toch nog even kwam kijken en hoeveel waardering er ook voor Ab is. Vanaf deze plaats wensen wij vanuit onze vereniging Ab ook veel sterkte.

2015-09-05 14.05.27

Jorik Klein zet opmars voort

Het sterk bezette seniorentoernooi was ook dit jaar weer populair. In de A groep speelden veel grootmeesters mee, maar ook onze kopman van het A team Marijn den Hartog deed mee. Evenals vorig jaar wist hij 3,5 punt te scoren en dat is een mooie stevige prestatie. In de B groep speelden de andere schakers van ons A team. Jorik Klein zette zijn opmars voort, door 4 punten te halen en evenals Marijn betekende dat voor Jorik een mooie plusscore Ook voor hem een mooie prestatie dus.

Ook Andrew Mensing wist 4 punten te halen, dus ook hij opende het seizoen mooi. Adrian Mensing wist 2,5 punt te pakken en moet nog even wakker worden, maar hij beloofde volgende week in Den Bosch te gaan vlammen!

Andrew Mensing start seizoen goed

Andrew Mensing start seizoen goed
Adrian Mensing gaat volgende week vlammen Adrian Mensing gaat volgende week vlammen

 

 

William Gijsen tenslotte speelde in de C groep en dat deed hij fantastisch. Hij speelde in de top mee en het was jammer dat hij de laatste wedstrijd niet wist te winnen.

William mooi vijfde

William mooi vijfde

In een gewonnen stelling greep hij mis, maar hij scoorde 5 uit 7 en een 5e plaats. Met een mooie plusscore begon hij het seizoen uitstekend

 

Er waren ook enkele jeugdleden die “gewoon” bij de jeugd meespeelden. Allereerst Koos van de Berg.

Yochanan Albers speelde goed

Yochanan Albers speelde goed

Koos gaat steeds vooruit en dat zien wij intern ook. De A/B groep was erg zwaar bezet en Koos kon daarin geen potten breken, maar zijn spel beloofd wat voor dit jaar. Yochanan Albers speelde met mee in de D categorie en deed dat verdienstelijk. Hij eindigde in de middenmoot en behaalde 4 punten.

Luana Mensing viel in de prijzen

Luana Mensing viel in de prijzen

Luana Mensing tenslotte speelde mee in de F/G/H categorie. Met 7 uit 11 was er een plaats in de subtop, maar ze was wel het beste meisje! Een mooie prestatie dus van Luana, die haar broers hard achterna gaat.
Een mooie start van het nieuwe seizoen!

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord