Sterke competitiestart voor William Gijsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William Gijsen

SLIEDRECHT – De interne competitie van de dit jaar jubilerende Schaakvereniging Sliedrecht is 10 september gestart en al meteen kon William Gijsen een prima resultaat neerzetten, want in een aanvallende partij wist hij Joost Stoker netjes te verslaan. Een mooie start voor de jeugdspeler die zo aantoont een geduchte tegenstander te worden voor de ervaren spelers.

In de eerste ronde van de interne competitie worden de partijen altijd geloot en dat geeft vaak verrassende paringen met soms verrassende resultaten. Zo wist Yaro van Beest te winnen van Koos van den Berg. Voor Yaro een prima resultaat, want hij schaakt pas een jaar, maar volgt wel trouw de lessen van Peter Vis en Teunis den Rooijen.
Hans Vink ging voortvarend van start tegen routinier Niels Mijnster en leek voor een verrassing te gaan zorgen. In het eindspel greep hij echter mis en moest alsnog opgeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout won van Henk

Floris Verweij had nog wat moeite met het nieuwe speeltempo en moest in Robert van Rekom zijn meerdere erkennen. Ook Henk Prins was net een maatje te klein voor topper Wout Boer.

Wim Hokken kende in Henri Hartog een gevaarlijke tegenstander en de veelvoudige kampioen moest alle zeilen bijzetten om het hele punt binnen te halen.

Leo Koppelaar gaf talent Jorik Klein goed partij, maar moest uiteindelijk toch de koning omleggen.
In de overige partijen waren het vooral de sterkere spelers die hun tegenstander schaakles gaven.

A.s. donderdag wordt de 2e ronde van de competitie gespeeld. Nieuwe schakers zijn nog steeds welkom. Kom op donderdagavond eens langs in Aktiviteitencentrum de Havik de gezellige sfeer proeven en speel een partij tegen één van de leden.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie