Kampioen onderuit tegen concurrent

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft clubkampioen Wim Pool een gevoelige nederlaag geleden tegen titelconcurrent Robert van Rekom. Robert ging vol in de aanval, maar zag Pool in het eindspel nog wel terugkomen. Het materiële voordeel van Van Rekom was echter te groot en laat in de avond kon hij het volle punt noteren.

Kees won met moeite van Yaro

Kees won met moeite van Yaro

In deze ronde kwamen weer enkele interessante partijen op de rol. Zo speelde Yaro van Beest onbevangen tegen Kees Wessels. Zijn opening en middenspel waren erg goed en pas in het eindspel wist routinier Wessels de overwinning binnen te halen. Jorik Klein wist Peter Vis aan zijn zegekar te binden, terwijl William Gijsen de jarige André van Dieën op een verliespartij trakteerde.

Hans Klein wist na een lange partij te winnen van Niels Mijnster, die zijn goede vorm van vorig seizoen nog moet vinden. Jan Sulman had een leuke partij tegen Wout Boer, maar Boer was net iets slimmer en kon al snel het punt bijschrijven. Ook Peter Dekker gaf goed partij tegen topper Peter van den Bergh, maar ook hier won de sterkere speler.

Michiel van den Berg volgt tegenwoordig de schaaklessen van Peter Vis en hield het lang vol tegen Floris Verweij die echter in het eindspel toesloeg. Joost Stoker werd verrast door een sterk spelende Cees Moes, maar wist uiteindelijk toch als winnaar uit de bus te komen.

Henri Hartog won keurig

Henri Hartog won keurig

Ferhat Erdogan gaat steeds beter spelen en gaf, ondanks verlies, Henri Hartog goed partij. Koos van den Berg speelde geconcentreerd en schoof Johan Gijsen van het bord.

Een aantal partijen eindigden in remise. Zo deelden Jerry van Rekom en Wim Hokken traditioneel het punt. Teunis den Rooijen en Theo Dekker streden beiden om het punt, maar remise was hier de terechte uitslag. Leo Koppelaar leek beter uit de startblokken te komen tegen Marcel Klein, maar zag zijn aanval stranden. Mark van Hulst en Hans Vink speelden een op en neer gaande partij waarbij de puntendeling uiteindelijk gunstig uitviel voor de wedstrijdleider.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord