Ongelukkige start Sliedrechts vlaggenschip

Andrew wacht tot men weer kon gaan rijden

KRIMPEN  AD IJSSEL – Zaterdag 26 september speelde het vlaggenschip van schaakvereniging Sliedrecht haar 1e wedstrijd uit tegen kampioenkandidaat Krimpen aan den IJssel 1.

Nog voor de wedstrijd werd het geduld van de schakers flink op prijs gesteld. Door 2 ongelukken met motoren op de A16 moest er maar liefst 1,5 uur in de file gewacht worden en uiteindelijk betraden de schakers om 13:15 uur de speelzaal alwaar met een kwartier achterstand op de klok aan de wedstrijd begonnen werd.

Theo Dekker leek met zwart op bord 2 al snel op remise af te stevenen maar in het middenspel gaf hij pardoes een pion weg waarna hij kansloos verloor.

Theo ziet zijn remisekansen verdwijnen
Theo ziet zijn remisekansen verdwijnen

 

Invaller Hans Klein pakte de Caro-Kann opening van zijn tegenstander prima aan. Hans wist een pion te winnen, maar helaas ging hij op de 38e zet in gewonnen stelling door zijn vlag, 2-0 achter.

Hans ging opnieuw door zijn vlag

Hans ging opnieuw door zijn vlag

Andrew Mensing speelde aan bord 7 ook een prima partij, hij wist een prima stelling op het bord te krijgen maar door een niet geheel nodig stukoffer tegen 2 pionnen wist zijn jeugdige tegenstander genoeg tegenkansen te creëren om de partij nog in winst om te zetten. Ondertussen had Peter van den Bergh in een saaie Spaanse partij remise gespeeld. 3,5-0,5

Peter moet berusten in remise

Peter moet berusten in remise

Robert won met een sterk eindspel

Robert won met een sterk eindspel

Robert van Rekom speelde aan bord 6 een spannende partij met vele tactische mogelijkheden. In wederzijdse tijdnood werden de dames geruild, waarna Robert met zijn vrije a-pion de partij besliste.

 

 

 

Aan bord 1 speelde de clubkampioen Wim Pool tegen FM Harold van Dijk, die extern zelden een nederlaag lijdt. Wim opende met zijn vertrouwde Trompovsky opening en gaf de Fide Meester weinig kans.Wim pakte in het middenspel fraai een kwaliteit en manoeuvreerde zijn dame en toren keurig richting koningsvleugel. Een prachtige overwinning die uiteraard in het komende clubblad door Wim geanalyseerd zal worden, 3,5-2,5.

Wim won fraai

Wim won fraai

Invaller Teunis den Rooyen en Wim Hokken waren nog bezig en het werd nog spannend. Teunis kwam met zwart goed uit de opening en leek naar een remise-eindspel af te wikkelen, hij liet echter een koningsmars van g1 naar a8(!) toe waarna er een spannend dame-eindspel op het bord verscheen. Hier wist zijn tegenstander met zeer nauwkeurige zetten de partij te winnen en de overwinning voor Krimpen binnen te halen.

WP_20150926_14_16_56_Pro

Ook Wim Hokken werd door een jeugdspeler verslagen

Wim Hokken was in wederzijdse tijdnood een kwaliteit achter gekomen maar hij had met enkele vrijpionnen wel wat compensatie. Wim moest risico nemen wat uiteindelijk ook tot een nederlaag leidde, eindstand 5,5-2,5.

Zo werd Sliedrecht door Krimpen, waar maar liefst 4 jeugdspelers aantraden, aan de kant gezet. Op 10 oktober a.s. volgt al de tweede ronde; thuis tegen Rijswijk, een eveneens voor Sliedrecht bekende tegenstander.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie