Favorieten slaan toe bij snelschaken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yochanan Alberts in vorm

SLIEDRECHT – Op de tweede avond van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de favorieten toegeslagen. Yochanan Alberts, Gerard van Steenoven en Hendrik Donders lieten zien dat ze allen op jacht zijn naar de titel. Maar voorlopig moeten ze alle drie Luana Mensing nog voor laten gaan.

Wedstrijdleider Joost Stoker had zijn handen vol aan het indelen van de tweede ronde van de snelschaakcompetitie. De stukken vlogen over het bord, de ene na de andere jeugdspeler werd mat gezet en iedereen won en verloor wel een partij. Maar aan het einde van de tweede speelronde bleek vooral Yochanan Alberts goede zaken te hebben gedaan.  Door zijn goede score steeg hij naar de tweede plaats, vlak achter Luana Mensing die een paar steekjes had laten vallen (tijdnoodperikelen).

Samuël Gijsen

Samuël Gijsen

Miquel Verhoef lijkt ook in vorm te geraken, want hij kende een goede ronde. Ook Joppe den Breejen wist enkele gerenommeerde tegenstanders te verslaan.

Over 4 weken heeft de derde speelronde van de snelschaakcompetitie plaats. Volgende week heeft de vierde ronde van de Najaarscompetitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord