Hans Klein nieuwe koploper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koploper Hans Klein

SLIEDRECHT – Na de 5e ronde van de interne competitie is Hans Klein de nieuwe koploper bij Schaakvereniging Sliedrecht. Klein wist in een lange en spannende partij te winnen van 20-voudig clubkampioen Wim Hokken. Concurrent Robert van Rekom kwam tegen jeugdtalent Jorik Klein niet verder dan remise,  maar blijft op korte afstand zicht houden op de koppositie.

Hans Klein is in de interne competitie uitstekend in vorm. Hij wil na zijn matige vorige seizoen laten zien dat hij nog steeds tot de top van Sliedrecht behoort. Voorlopig heeft hij na 5 ronden wel bewezen.

Wout Boer en Kees Wessels kwamen, ondanks een sterke opening van Wessels, al snel remise overeen. Door deze score handhaven zij zich op de 4e en 6e plaats. Adrian Mensing nestelt zich keurig op de 5e plaats na winst op William Gijsen. Adrian werkte zijn Ponziani opening niet goed af, maar wist toch de partij naar zich toe te trekken.

Wim Pool verraste Theo Dekker en klimt door deze overwinning naar de 7e plaats. Peter Vis kon tegen angstgegner Jerry van Rekom geen vuist maken en zag zijn Stonewall langzaam instorten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tobias Dekker

Tobias Dekker en Floris Verweij speelden de langste partij van de avond. Pas in het verre eindspel met nog maar enkele seconden op de klok voor beiden wist Tobias zijn materieel voordeel te benutten en moest Floris zijn koning omleggen.

Joost Stoker gaf tijden en na de partij schaakles aan Hans Vink, terwijl Leo Koppelaar en Yaro van Beest het punt deelden. Marcel Klein wist 2 pionnetjes te winnen van Mark van Hulst en kon dit al snel in winst omzetten.

Koos van den Berg had weinig moeite met Jan Willem Kraaijeveld. Sami Al-yasin won netjes van Henri Hartog en Michiel van den Berg zette zijn progressie door en bond Cees Moes aan zijn zegekar.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 5e team de eerste wedstrijd tegen CSV uit Capelle. Zal het dreamteam met maar liefst 2 captains voor een verrassing gaan zorgen?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie