Sliedrecht 3 verliest derby tegen Dordrecht 2

20151006_201501

De staartborden van het 3e

DORDRECHT –  Het derde team van Sliedrecht is er niet in geslaagd te stunten tegen buurman Dordrecht 2.  In een spannende wedstrijd bleef het tot op het laatst spannend en vocht het team voor een gelijkspel, maar het team keerde uiteindelijk huiswaarts zonder een matchpunt.

20151006_201457

Pieter Pons wist remise te houden

Het derde team is dit jaar op twee plekken vernieuwd en opnieuw is het team van plan te stunten.  Tegen alle verwachtingen in, wist het derde vorig jaar handhaving af te dwingen en opnieuw is  dit team qua rating absoluut de underdog.  De topborden van vorig jaar zijn doorgestroomd, maar met Pieter Pons en Peter Vis werden 2 nieuwe krachten binnengehaald.  Dat bewezen ze allebei.  Peter scoorde aan bord 8 een hele mooie remise, en Pieter opende ook met remise.  Pieter leek in het begin kans te hebben op meer, kwam daarna eigenlijk verloren te staan en wilde opgeven, maar zijn tegenstander drukte niet door en Pieter kon het remise keepen. Doordat Jan Sulman een week eerder vooruitspeelde en ook prima remise speelde, leek een stuntje in de maak.

20151006_201232

De topborden, of waren het in deze wedstrijden de tobborden?

Die stunt kwam er niet.  De topborden worden dit jaar bezet door Joost en Martijn Stoker.  Beide waren in deze eerste ronde niet succesvol.  Martijn ging ten onder in een complexe stelling, maar broer Joost stond gewonnen.  Hij liet de winst echter glippen en het werd zelfs geen remise, zodat de kaarten opeens anders werden voor het team.  Ook Kees van der Does kon het niet houden, terwijl Willem Kuiper een knotsgekke partij speelde, waarvan de kenners wel beweerden dat het theorie was.  De tegenstander van Willem wist dat echter niet en ging een uur in de denktank.  Uiteindelijk speelden de heren remise.  De enige overwinning kwam op naam van Henk Prins.  Vorig jaar speelde hij wat ongelukkig, maar hij kreeg toch weer het vertrouwen en dat betaalde Henk dubbel en dwars uit. Een mooie overwinning en daarmee kwam de einduitslag op 3-5.  Helaas geen punten dus, en nog geen stunt.  Dat moet dan maar de volgende keer gaan gebeuren!

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie