Tweede zeperd eerste team

s1-rw1a

Volle bak in de Havik

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht kent een slechte start van de landelijke competitie. Tegen angstgegner Rijswijk 1 werd opnieuw verloren; 3,5-4,5. De uitslag was geflatteerd, maar daar krijg je geen punten voor. Het positieve nieuws is dat jeugdspeler Andrew Mensing zijn eerste punt in de landelijke competitie scoorde. Er zullen er nog veel volgen…

Zonder de opnieuw afwezige Niels Mijnster maar met de man in vorm Kees Wessels was het een gelijk opgaande wedstrijd, waar de remises van Tobias Dekker, Robert van Rekom en Kees Wessels een logisch gevolg van waren.

Daarna sloeg het noodlot toe bij Theo Dekker, die in gewonnen stelling zich pardoes mat liet zetten. Ook Wim Hokken greep in de eerste tijdnoodfase mis en kon niet veel later zijn koning omleggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter vd Bergh won wel

Sliedrecht 1 deed wat terug door Peter van den Bergh die ondanks wat mindere zetten wel een vol punt noteerde.

Kopman Wim Pool speelde een goede partij, maar door een onnauwkeurigheid kwam hij in een verloren eindspel terecht, dat resoluut door zijn tegenstander werd afgestraft.

Tenslotte wist Andrew Mensing vanuit iets mindere stelling zich terug te knokken in de partij. Vervolgens wist hij met actief spel het lastige eindspel in winst om te zetten.

Na 2 wedstrijden staat Sliedrecht 1 puntloos onderaan. In de volgende wedstrijd – uit tegen LSG 4 – zal uit een ander vaatje moeten worden getapt om niet echt in degradatiegevaar te belanden.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie