Fortuinlijke winst tweede team

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Leo Koppelaar keek even bedenkelijk

NIEUWERKERK AD IJSSEL – Vorig seizoen was het de clash om het kampioenschap in de eerste klasse A van de Rotterdamse Schaakbond. Toen won Sliedrecht 2 overtuigend van Nieuwerkerk ad IJssel 1. Nu was het de eerste wedstrijd in de Promotieklasse (beiden teams zijn gepromoveerd) en opnieuw wonnen de Sliedrechtse reserves, al was het dit keer fortuinlijk te noemen. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn manschappen een 2,5-0,5 achterstand ombuigen naar een 3,5-4,5 overwinning.

23-leeuw

Leeuwen slaan toe

Op de wedstrijddag begon Sliedrecht al met een achterstand nadat Hans Klein remise had gespeeld, maar kleinzoon Jorik had verloren. De achterstand werd verdubbeld doordat Adrian Mensing slecht uit de opening kwam en daarna geen kans heeft gehad. Een terechte winstpartij voor zijn jeugdige tegenstander.

Daarna sloegen de Leeuwen van het team toe. Ten eerste wist Jerry van Rekom te winnen, na eerst een goede winstkans te hebben gemist en daarna zijn tegenstander in bijna gelijke stelling zag blunderen, waarna deze direct sportief opgaf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout Houdini Boer

Ten tweede wist Wout Houdini Boer weer vanuit voor de meesten een uitzichtloze situatie toe te slaan tegen voormalig collega Edo Pouwelse. Daarmee was de stand weer in evenwicht.

In de zinderende tijdnoodfase knokte kopman Kees Wessels zich in een toreneindspel met een pion minder naar remise. Ook Floris Verweij kwam in tijdnood, maar dan gaat de jeugdspeler pas schaken. Dus dat werd met vertrouwen tegemoet gezien. En inderdaad speelde hij soeverein remise.

Het slotakkoord kwam van Teunis den Rooijen, die in de opening wat problemen leek te kennen, maar vanuit het middenspel het initiatief naar zich toetrok. Uiteindelijk leidde dat naar de verdiende winst.

Met dicht geknepen billen zijn de eerste wedstrijdpunten door Sliedrecht 2 binnen gehaald.  Kijken hoeveel er nog gaan volgen….

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie