Weinig partijen in interne schaakcompetitie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim won van Kees

SLIEDRECHT – Vanwege externe verplichtingen en een groot aantal afmeldingen stonden in de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht slechts 7 partijen op de rol. Wim Pool won van Kees Wessels en klom door afwezigheid van de koplopers naar de derde plaats.

Wessels wilde na een tamme opening de partij openbreken door een kwaliteit te offeren, maar het offer sloeg niet door en Pool kon het punt bijschrijven.

Wim Hokken maakte gehakt van Jan Sulman, terwijl Jerry van Rekom tegenstander Leo Koppelaar geroutineerd van het bord schoof.

Tobias Dekker en Andrew Mensing speelden een marathonpartij die lange tijd gelijk opging. Pas in het verre eindspel wist Tobias de juiste zetten te vinden en kon de winst hem niet meer ontgaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William won van Marcel

Peter Vis ging tegen Joost Stoker voor de winst, maar greep in het middenspel mis en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Ook Marcel Klein kon geen vuist maken tegen jeugdtalent William Gijsen en stond aan het eind van de partij met lege handen.

Henk Prins gaf schaakles aan Ferhat Erdogan en klimt zo weer een beetje richting de middenmoot.

A.s. donderdag wordt de 7e ronde van de competitie gespeeld. Er zijn dan geen externe rondes, dus de competitieleider rekent dan op een groot aantal partijen!

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord