Titelverdediger Wim Pool in opmars

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim Pool wint van Jorik Klein

SLIEDRECHT – In de 7 ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft titelverdediger Wim Pool goede zaken gedaan door te winnen van concurrent Jorik Klein. De koplopers Robert van Rekom en Hans Klein kwamen opnieuw niet in actie zodat de clubkampioen nu op de 2e plaats staat met nog maar een hele kleine achterstand op de nummer één.

Niet alleen Wim Pool profiteerde van de afwezigheid van de koplopers, ook Adrian Mensing stijgt met stip na een ‘knappe’ overwinning op routinier Jerry van Rekom, die door dit verlies uit de top 10 duikelt.

Van de directe achtervolgers wist alleen oud-kampioen Peter van den Bergh te winnen en wel van jeugdtalent William Gijsen. Van den Bergh heeft hierdoor weer zicht op de top 5.

Kees Wessels en Tobias Dekker speelden een wisselvallige partij, waarbij de uiteindelijke remise de meest eerlijke uitslag was.

Joost Stoker kwam slecht uit de startblokken, maar herpakte zich en kon toch nog de volle winst pakken tegen Yaro van Beest. Stoker stijgt hierdoor naar de 10e plaats. Broer Martijn Stoker kwam tegen zijn grote voorbeeld Jan Sulman na een lange partij niet verder dan remise.

Teunis den Rooijen klimt weer richting top 10 na gedegen winst tegen Marcel Klein, die het lang volhield, maar niet tegen de aanval van Den Rooijen was opgewassen.

Theo Dekker en Andrew Mensing speelden de langste partij van de avond, maar moesten uiteindelijk het punt delen, al miste Dekker wel een grote kans op de winst in de volgende stelling:

Commentaar Theo Dekker: “Zwart staat op ongeveer +7 en wist dit nog knap remise te houden. Er werd Ld3?? (er staat een toren op g3, Dekker) gespeeld (Tf2 was iets sterker) en na Pxb6+ axb6, Txd3 Tf2, Dd1, Ta2? volgde Da4 met eeuwig schaak, misschien moet ik toch eens de wijze lessen van Jan Sulman gaan volgen.”

Jurgen de Haan was als eerste klaar nadat Hans Vink wat te hard van stapel was gelopen. Leo Koppelaar zag zich langzaam van het bord geschoven worden door Sami Al-yasin, terwijl Henri Hartog de nodige moeite had om met meer materiaal te winnen van André van Dieën.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mark en JW remiseerden

Mark van Hulst en Jan Willem Kraaijeveld speelden een gelijk opgaande partij, waarna remise de terechte uitslag was. Johan Gijsen kon geen vuist maken tegen Martin Prins en werd vakkundig mat gezet.

A.s. donderdag wordt de 8e ronde van de competitie gespeeld. Tevens speelt het RSB bekerteam de eerste ronde tegen SC Dordrecht. Het vierde team van captain Joost Stoker speelt deze avond uit tegen Hoeksche Waard.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord