Ferhat Erdogan boekt eerste winst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferhat Erdogan won fraai

SLIEDRECHT – In de 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Ferhat Erdogan zijn eerste winst geboekt. Tegen mede rode lantaarndrager Johan Gijsen wist Ferhat na een goede partij de winst te behalen. Zijn gevolgde trainingen leveren steeds meer op, want hij gaat steeds beter schaken, resulterend nu dus in de eerste winst.. Een mooie opsteker voor Ferhat, die steeds beter gaat spelen.

Bovenaan heeft titelverdediger Wim Pool orde op zaken gesteld en heeft de eerste plaats in de ranglijst overgenomen. Tegenstander Hans Klein gaf goed partij, maar nadat Klein een stuk weg blunderde was het voor Pool een klein kunstje om de winst te pakken.

Robert van Rekom en Wim Hokken deelden het punt na een gelijkopgaande partij. Robert is nu tweede, met een kleine achterstand op Wim Pool.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter en Wout remiseerden

Peter van den Bergh kwam tegen Wout Boer ook niet verder dan remise en blijft op achterstand op de 8e plaats.

Niels Mijnster begint aan een inhaalrace en wist met de nodige moeite te winnen van Jan Sulman. Ook Jerry van Rekom klimt weer een plaatsje na regelmatige winst op Sami Al-yasin, die toch een goede partij speelde.

Henk Prins had veel meer tijd dan Floris Verweij, maar Floris kan als geen ander onder tijdsdruk spelen en wist de partij toch nog naar zicht toe te trekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cees gaf Peter goed partij

Cees Moes speelde een goede partij tegen Peter Vis, maar het krachtsverschil was uiteindelijk te groot.

Jan Willem Kraaijeveld pikte een pionnetje mee van Michiel van den Berg en wist met dit voordeel de partij winnend af te sluiten.

A.s. donderdag wordt de 9e ronde van de competitie gespeeld. Daar de Havik is bezet door andere vreemde vogels wordt deze ronde gespeeld in de naastgelegen korfbalkantine.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie