KNSB Bekerteam ronde verder na winst op CSV

Het KNSB bekerteam van Sliedrecht heeft met veel moeite de volgende ronde bereikt door met 1-3 te winnen van Capelle aan de IJssel.

Nadat de Sliedrechters in Capelle zelf de stukken mochten opzetten werd er voortvarend aan de wedstrijd begonnen. Wim Pool wist al te winnen toen de koffie nog warm was
en na 10 zetten stond het 0-1. Zijn tegenstander krijgt voor zijn verjaardag een boek over het Koningsgambiet.

Theo Dekker is met zijn rating onderweg naar de 1000 punten grens zodat hij volgend jaar aan het prestigieuze miljonairs schaaktoernooi in Las Vegas kan deelnemen, de 1e prijs in de groep tot 1200 is daar $20.000. Theo haalde met zwart al op de 7e zet een dame maar verloor opnieuw door een blunder, 1-1.

Andrew Mensing speelde aan bord 4 met wit een prima partij. In een Winawer kwam Andrew in een iets beter staand eindspel, K+L+P + wat pionnen tegen K+2 paarden + wat pionnen. De paarden van de tegenstander maakten rare bokkensprongen maar Andrew hield het hoofd koel en wist fraai te winnen.

Niels Mijnster zat volgens eigen zeggen flink te ‘klooien’. In een partij zonder plan durfde zijn tegenstander niet op winst te spelen. Niels wist uiteindelijk 1 pion te winnen wat genoeg bleek voor de winst. In de volgende ronde wacht de sterke 2-klasser Spijkenisse.

Jaap Rusch 1921 (wit) – Wim Pool (2032) 0-1
Arjan Terlouw  1849 – Niels Mijnster (2043) 0-1
Thomas Herrewijn (1664) – Theo Dekker (1973) 1-0
Jan ten Brinke (1712) – Andrew Mensing (1917) 0-1

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie