Jubileumfeest Schaakvereniging Sliedrecht groot succes

DSC09287

Wethouder Hanny Visser-Schlieker deed de eerste zet bij voorzitter Jerry van Rekom

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar 80-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. Mede dankzij de medewerking van 4 Chess Queens, de beste schaaksters van Nederland, werd het afgelopen zaterdag één groot schaakfeest.

Na een ludieke opening met als hoogtepunt de openingszet van wethouder Hanny Visser-Schlieker bij de kloksimultaan van de oud-kampioenen van Sliedrecht tegen Bianca de Jong – Muhren barstte het schaakgeweld los.

DSC09334

Peng tegen Peter vd Bergh (remise)

De Chessqueens hadden het best zwaar tijdens de simultaans. Vooral de Sliedrechtse topspelers deden van zich gelden. Zo wisten Tobias Dekker en Wim Hokken te winnen van Bianca de Jong Murhen, versloegen Wim Pool en Arjan van der Leij Tea Lanchava en sloeg Kees Wessels hard toe tegen Zhaoqin Peng. Ook opvallend was dat voorzitter Jerry van Rekom, Wout Boer en Hans Klein beiden twee keer remise speelden tegen een Chess Queen.

Chess Queen Anne Haast heeft 3 Masterclasses verzorgd, aan senioren, jeugdleden en aan belangstellenden.

DSC09398

Tea Lanchava tegen Matthew Verhoef

Het snelschaaktoernooi  werd een prooi voor Tea Lanchava, die Zhaoqin Peng net voor bleef. Goede derde was Niels Mijnster.

Ook de jeugd deed mee aan de simultaans en daarin wisten Adrian en Andrew Mensing en William Gijsen netjes te remiseren tegen Zhaoqin Peng.

De organisatie kon om 17.30 uur met een zeer tevreden gevoel terugkijken op een prachtige schaakdag, waarvan iedereen had genoten.

DSC09406

De 4 Chess Queens

’s Avonds werd het jubileum afgesloten met een Oktoberfest voor de leden en hun aanhang.

DSC09459

De sterke mannen...

Klik hier voor de foto’s van de schaakactiviteiten.

Klik hier voor de foto’s van Tom van Bokhoven.

Klik hier voor de foto’s van de ludieke feestavond.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie