Debutanten maken goede indruk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico van Mourik debuteerde met winst

SLIEDRECHT – In de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht betraden 2 nieuwe spelers het strijdperk. Nico van Mourik wist meteen tot winst te komen en Leon van den Berg zal nog wat moeten leren, maar lijkt een veelbelovend talent.

Nico van Mourik heeft al eerder in de regio gespeeld, maar verbleef daarna lange tijd in het oosten en noorden van het land. Nu is hij weer terug en liet meteen zien nog steeds een goede schaker te zijn. Tegen jeugdtalent William Gijsen zette hij een prima partij neer die lange tijd gelijk opging. Na een remise aanbod dat door Gijsen werd afgeslagen, wist Van Mourik alsnog de partij naar zich toe te trekken.

Leon van den Berg kon tegen Johan Gijsen nog geen vuist maken, maar gaat volop in training om snel in de competitie mee te kunnen draaien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout en Robert remiseerden

Aan de top kon Wim Pool zich op de eerste plaats handhaven na een moeilijke remise tegen Wim Hokken. Ook achtervolger Robert van Rekom deelde het punt na een snelle partij tegen Wout Boer. Peter van den Bergh profiteerde hiervan na zelf knap te winnen van Hans Klein en stijgt met stip naar de 3e plaats.

Joost Stoker en Jorik Klein hielden elkaar in evenwicht en uiteindelijk was remise de terechte uitslag. ‘President’ Jerry van Rekom ging tegen Teunis den Rooijen vol in de aanval. Den Rooijen vocht knap terug, maar kon verlies in het eindspel niet meer voorkomen.

Yaro van Beest kon opnieuw een scalp aan zijn verzameling toevoegen. Dit keer was het Sami Al-yasin die geen weerwoord had tegen de aanval van Van Beest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans (r) won van Henri

Ook Hans Vink was in de winning mood en overspeelde Henri Hartog met een sterke aanval. Marcel Klein leek gewonnen te staan tegen Koos van den Berg, maar zag de winnende zet niet en moest het punt aan de jeugdspeler laten.

Leo Koppelaar en Jan Willem Kraaijeveld speelden een vooral gezellige partij die in een verwachte remise eindigde. Martin Prins strafte een openingsfoutje van Mark van Hulst af en met een overschot aan materiaal wist hij de partij makkelijk te winnen.

A.s. donderdag wordt de tiende ronde gespeeld. Het tweede team van captain Leo Koppelaar speelt dan de thuiswedstrijd tegen Charlois Europoort 4.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie