Verrassende maar verdiende zege tweede schaakteam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De succesvolle staartborden

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de tweede ronde van de Promotieklasse van de RSB verrassend gewonnen van favoriet Charlois/Europoort 4. Teamleider Leo Koppelaar zag al zijn staartborden winnen, hetgeen genoeg was voor de 5-3 winst op de Rotterdammers. En die uitslag was zeker niet geflatteerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adrian en Jorik wonnen

De Sliedrechtse reserves begonnen weer met een achterstand aan de wedstrijd. Kopman Kees Wessels had vooruit gespeeld en verloren. De ruggen werden gerecht en de Rotterdamse favorieten kenden een heet avondje. Vooral de Sliedrechtse staartborden deden zich gelden. Daar zat de jeugd van Sliedrecht tegen die van Charlois en daar werd het toch wel enigszins verrassend 2-0 voor de Sliedrechtse talenten Jorik Klein en Adrian Mensing.

Daarvoor had Wout Boer al voor de gelijkmaker gezorgd door de Rotterdamse topscorer van vorig seizoen hardhandig van het bord te zetten.

Vervolgens zorgde Floris Verweij natuurlijk in tijdnood voor spektakel. En dat spektakel werd zijn tegenstander teveel, zodat deze in verloren stelling door de vlag ging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teunis zorgde voor het winnende punt

Vervolgens vergooide Hans Klein een gewonnen stelling en kon hij opgeven.

Het werd nog spannend, omdat ook Jerry van Rekom een gewonnen stelling verknalde. Het kwam toen op Teunis den Rooijen aan. In tijdnood wist hij zijn tegenstander uiteindelijk op de knieën te krijgen.

Dat betekende de tweede winst voor Sliedrecht 2, dat na de promotie van vorig seizoen verrassend goed scoort. Maar zal dat zo blijven? Teamleider Koppelaar gelooft daar zeker in en zal voor de volgende wedstrijd opnieuw met een verrassende opstelling komen.

Klik hier voor het verslag van kopman Kees Wessels.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie