A team levert mooie prestatie in de Meesterklasse A

20151114_091231325_iOS

Marijn, Andrew, Adrian en Jorik in actie

Het A team van Sliedrecht heeft op de derde dag van de Jeugd Club Kampioenschappen in Den Bosch tijdens de 5e en 6e ronde een mooie prestatie geleverd door in totaal 3 matchpunten toe te voegen. Het Sliedrechtse viertal, bestaande uit Marijn den Hartog, Andrew Mensing, Adrian Mensing en Jorik Klein staan nu, met nog 1 dag en 2 ronden te gaan, op een mooie 7e plaats in de Meesterklasse A.  In deze klasse spelen de beste jeugdteams van Nederland tot 20 jaar.  Een mooie prestatie van dit nog jonge team, waar de leeftijd varieert van 14 tot 16 jaar. Tegen Sneek werd gewonnen, terwijl er een zwaarbevochten 2-2 tegen Messemaker uit Gouda werd behaald.

20151114_100129858_iOS

Adrian (2 punten) en Jorik (1,5 punt) waren de topscorers van het team

Tijdens de eerste 2 speeldagen (en dus in de eerste 4 ronden) werden in totaal al 4 matchpunten binnengehaald en daar kwamen er dus op de 3 dag nog een 3 bij.  Zo staat het team inmiddels al op 7 matchpunten, evenveel als het gehele toernooi van vorig jaar, waarbij het team toen na een matige start ook nog eens een bye kreeg.  Dus kan er gesteld worden dat het team flinke progressie heeft geboekt.  Tel daarbij op dat de Meesterklasse A dit jaar zwaarder bezet is dan vorig jaar, en dat geeft dus aan dat onze jongens een mooie prestatie aan het neerzetten zijn.

20151114_091256030_iOS

Marijn scoorde een belangrijk punt, terwijl Andrew 2 spectaculaire partijen schaakte

20151114_133221512_iOS

Marijn in de denkmodus

20151114_133155956_iOS

Andrew knokte door

In ronde 5 (de ochtendronde) stond Sneek op het programma.  Vooraf leek dit een spannende match te worden, waarbij de verwachting was dat hier wel resultaat te halen zou moeten zijn.  Na ongeveer een uur spelen leek dit lastig te worden.  Alleen Jorik had een betere stelling, terwijl de rest (flink) in tijd achterstond.  Nu is dat wel vaker het geval bij ons team en dit maakt het voor de trouwe supporters niet altijd even makkelijk. Adrian stond ver in tijd achter, maar zette wel een sterke aanval in, terwijl Jorik zijn voordelige stelling aan het afwikkelen was naar een pionneneindspel met een pion meer.  Andrew kwam steeds iets beter te staan, en Marijn (die vandaag niet helemaal fit was) was ook in tijdnood, maar wist in het eindspel het eerste punt binnen te halen. Jorik wikkelde wel af naar een pionneneindspel, maar zijn tegenstander had nog een gemeen zetje, waardoor de extra pion er af ging.  Gezien de stand op het bord bij Adrian nam hij geen risico en nam remise aan.  Terecht, want Adrian wist koel zijn partij af te maken en zo was de winst binnen.  Het sein voor Andrew om remise aan te bieden.  Verrassend genoeg nam zijn tegenstander dat niet aan, en het spel om de seconden begon.  Andrew kwam steeds beter te staan en met allebei nog minder dan 30 seconden op de klok begon een wedrace.  Andrew leek het beste van het spel te hebben, maar nam ook geen remise aan toen zijn tegenstander dit voorstelde.  In de laatste seconden van de wedstrijd echter, maakte Andrew een foutje en dat kostte hem de partij.  2,5-1,5 winst dus.

20151114_133146168_iOS

Adrian won 2 keer en is zo voorlopig topscorer van het team

20151114_133139337_iOS

Jorik scoorde opnieuw belangrijke punten

In de middagronde (6e ronde) moest Sliedrecht tegen een bekende tegenstander.  Messemaker uit Gouda had een matchpunt meer en was er ook op gebrand om te winnen. Jorik was opnieuw in het voordeel en ging opnieuw afwikkelen naar een pionneneindspel.  Dit keer lukte het wel en al snel werd het punt bijgeschreven.  Op de andere borden echter, zag het er niet goed uit. Marijn was verre van fit en dat belemmerde hem enigszins.  De broers Mensing keken al snel tegen een achterstand in tijd aan en hadden ook mindere stellingen.  De supporters die af en toe gingen kijken, hadden hun eigen objectieve blik en die emoties gingen van grote blijdschap naar pure wanhoop en weer terug. Andrew stond inmiddels een uur achter in tijd, terwijl Adrian een fout van zijn tegenstander hard afstrafte, en zo won.  2-0 dus en een remise was genoeg voor de winst.  Dat zat er helaas niet meer in.  Knokker Marijn was niet fit genoeg om een achterstand van een kwaliteit en 2 pionnen te overbruggen en Andrew probeerde wat hij kon.  Hij had nog aanval, maar toen er een aantal stukken van het bord gingen en de tijd voorbij ging, moest hij ook opgeven. 2-2 dus, maar opnieuw een mooi matchpunt binnen.

Over 2 weken de laatste dag met ronde 7 en 8.  Zal Sliedrecht weer kunnen verrassen?  We gaan het allemaal meemaken.

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord