Mooie winst voor jeugdschaker Jorik Klein

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik won van Wout

SLIEDRECHT – In de elfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdtalent Jorik Klein een belangrijke overwinning behaald. In een sterke partij wist hij voor het eerst in zijn schaakcarrière routinier Wout Boer te verslaan.

Jorik speelde aanvallend en wist in het middenspel een stuk te winnen. Ondanks een tijdsachterstand hield Jorik het hoofd koel en kon de partij winnend afsluiten.

Robert van Rekom neemt de koppositie over na een knappe, maar wel benauwde winst op vader Jerry. Lange tijd ging het gelijk op, maar in de tijdnoodfase bleek Robert net iets sneller te zijn en pakte het volle punt mee.

Wim Pool en Peter van den Bergh speelden een lange partij op het scherpst van de snede. Hoewel beide spelers elkaar probeerden beentje te lichten werd het punt uiteindelijk toch gedeeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Routinier Kees won van Andrew

Andrew Mensing zag in een korte partij tegen Kees Wessels het punt aan zijn neus voorbij gaan. Ook Tobias Dekker moest de winst aan een routinier laten; hier was Wim Hokken te sterk.

Jan Willem Kraaijeveld hield het lang vol tegen Yaro van Beest, maar in het eindspel verspeelde Kraaijveld materiaal, waardoor de winst naar Van Beest ging.

Peter Vis pakte tegen Leo Koppelaar in het middenspel een stuk mee en daarmee de winst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan won van Leon

Johan Gijsen en Leon van den Berg speelde een boeiende partij, waarin dan de één gewonnen stond en dan weer de ander. Uiteindelijk wist Gijsen de partij te winnen.

Michiel van den Berg probeerde Mark van Hulst de Russische opening. Van Hulst ging er niet op in en de gelijk opgaande partij die daarop volgde, eindigde in remise.

A.s. donderdag wordt de twaalfde ronde gespeeld en speelt het 3e team van captain Marcel Klein de thuiswedstrijd tegen Barendrecht/IJsselmonde 1.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord