Jorik Klein verslaat opnieuw topper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik won van Kees

SLIEDRECHT – Jorik Klein blijft winnen! In de twaalfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij opnieuw een topspeler te verslaan. Dit keer was het oud-kampioen Kees Wessels die het punt aan het jeugdtalent moest laten. Kees offerde een stuk voor twee pionnen en een open stelling. Jorik liet zich niet uit zijn tent lokken en schoof met het materiaal voordeel de partij uit.

Robert van Rekom blijft koploper, ondanks verlies tegen Peter van den Bergh. Regerend kampioen Wim Pool nadert echter met rasse schreden na een ontevreden remise tegen Jerry van Rekom.

Wout Boer krijgt zicht op de 5e plaats na snelle winst op Hans Klein. Niels Mijnster nadert de top 10 na knappe winst op Wim Hokken. Mijnster leek slecht uit de opening te komen en kreeg al snel een pion op g7 met allerlei dreigingen. Niels counterde echter sterk en trok uiteindelijk de winst naar zich toe.

Leo Koppelaar zag in zijn partij tegen William Gijsen meer eigen stukken van het bord verdwijnen dan zijn tegenstander en moest al snel opgeven. Yaro van Beest kreeg voor, tijdens en na de partij schaakles van Teunis den Rooijen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico won van Koos

Koos van den Berg redde het niet tegen Nico van Mourik, terwijl Johan Gijsen met een venijnig pionnetje Mark van Hulst van het bord schoof.

Henri Hartog speelde tegen Cees Moes een ‘rommelpartij’, maar ging toch nog met het punt aan de haal. Jan Willem Kraaijeveld voorzag zijn partij tegen Ferhat Erdogan tijdens het spelen zelf van commentaar en pakte het punt ook nog mee.

A.s. donderdag wordt de 13e ronde afgewerkt en speelt het 2e team van captain Leo Koppelaar uit tegen Fianchetto waarbij geprobeerd wordt de ongeslagen status te handhaven. Het 5e team van captains Martijn Stoker en Robert van Rekom speelt thuis tegen H.I. Ambacht en zal voor de eerste punten gaan.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie