Sliedrechts A Team wordt 9e van Nederland

20151003_120532401_iOS

Het A team: Andrew Mensing, Marijn den Hartog, Jorik Klein, Adrian Mensing

DEN BOSCH – Na 4 dagen en 8 ronden schaken heeft het Sliedrechts A team voor een uitstekende prestatie gezorgd, door uiteindelijk 9e van Nederland te worden in de hoogste leeftijdscategorie t/m 20 jaar.  Tussen alle topteams uit Nederland hebben Marijn den Hartog (15 jaar), Andrew Mensing (15 jaar), Adrian Mensing (16 jaar) en Jorik Klein (14 jaar) dus een mooi resultaat laten zien.  Na hun debuut vorig jaar laat het team zien dat zij stevig zijn gegroeid.  Gezien de leeftijd van de jongens kunnen de komende jaren nog mooie prestaties gehaald worden.  Enkele jaren geleden was het team al tweede van Nederland in de categorie t/m 14 jaar.

Met een keurig totaal van 7 matchpunten wist het team goede tegenstanders te verslaan.  De punten werden gehaald op de eerste 3 speeldagen, waarbij uiteindelijk Adrian Mensing met 4 punten degene was met de meeste punten. Naast de 4 basisspelers noemen we natuurlijk ook de naam van William Gijsen, die op speeldag 1 inviel, aangezien Marijn toen verhinderd was.  William scoorde toen ook gelijk een belangrijk punt.

20151128_094129210_iOS

Jorik en Adrian in de denktank

Op dag 4 stonden 2 zware tegenstanders op het programma.  In de ochtend speelde het team tegen STB uit Oosterhout.  Aanvankelijk stonden onze mannen er niet eens zo slecht voor, maar naar mate de tijd vorderde, liep het toch anders.  Jorik leek optisch iets beter te staan, maar zijn tegenstander had een eeuwig schaak mogelijkheid en onderling werd besloten tot remise.  Marijn leek ook een resultaat te kunnen halen, maar in het eindspel werd hij totaal overrompeld door Stefan Beukema, terwijl Andrew in tijdnood niet veel meer kon beginnen.  Adrian leek ook op weg naar een resultaat, stond goed, maar gaf de betere stelling weg en werd ook door een splijtende aanval verrast.  Alleen een remise dus.

20151128_094141663_iOS

Andrew en Marijn, de 2 kopborden

20151128_094115132_iOS

Het A team in actie

Doordat de topteams elkaar niet veel ontliepen, werd ook de middagpartij een loodzware.  Santpoort was de tegenstander en alhoewel de partijen weer lang duurden, stond er aan het eind van de middag al gauw een 3-0 achterstand.  Jorik onderschatte een aanval, Adrian had opnieuw een goede stelling, maar verloor toch en ook Marijn kon het niet bolwerken.  Een 4-0 werd voorkomen doordat Andrew in mindere stelling en in tijdnood uit wanhoop een aftrekschaakje probeerde, waar de tegenstander intrapte.  3-1 dus uiteindelijk.

De vierde dag leverde dus geen punten op, maar aangezien de eerste 3 dagen succesvol waren, mag Sliedrecht dus een mooie topnotering in de top 10 pakken.  Een fantastisch resultaat!

Op naar volgend jaar.

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie