Het Willem Kuiper-feestweekend

DSC09559

Het feestgezelschap

FRIESLAND – Het is inmiddels traditie bij Schaakvereniging Sliedrecht dat als één van de leden een kroonjaar bereikt, dat uitgebreid gevierd gaat worden. Voor één van de vitaalste schaakverenigingen van Nederland, zoals onlangs is gebleken bij een onderzoek door de KNSB, was het afgelopen weekend weer raak. Willem Kuiper wordt eerdaags 60 jaar en dat heeft ie geweten! Hij is al 30 jaar lid van Sliedrecht en ondanks dat hij de afgelopen 10 jaar in Franeker woont heeft hij nog geen enkele externe wedstrijd van Sliedrecht 2 en 3 gemist! Afgelopen weekend togen daarom 24 leden en aanhang dit keer naar de jubilaris toe in Friesland, om daar een ludiek weekend te gaan beleven.

12308086_1108411692516753_4611870838981902278_o

Het Planetarium

Het weekend begon in Franeker waar een zeer verbaasde jubilaris verrast met de komst van de ruim 20 feestgangers, die onder het getetter van Ed Trompet Kuiper een aubade gaven, die ze nog lang zullen heugen in Franeker.

Vervolgens toog het gezelschap naar het Koninklijke Eise Eisinga-museum, het planetarium om daar het levenswerk van de wolkammer de aanschouwen. Prachtig museum en iets dat de aanwezigen niet zullen vergeten.

Daarna ging het naar Nijemirdum, waar het gezelschap 2 nachten en dus 2 feestavonden zou verblijven. Tijdens de eerste feestavond werden de oud-jubilarissen Monique Keuzenkamp (60) en jan Jaap Janse (40) door het Reisbureau ‘Stoute Mark van Rekom’ in het zonnetje gezet.

De avond werd afgesloten met een ware Friese Quiz. In vier groepen moesten de deelnemers 35 Friese vragen oplossen.

DSC09574

De Verstrooide Professor

De volgende  ochtend werd Willem Kuiper als een ware Verstrooide Professor aangekleed en werd het gezelschap vervolgens in Sneek los gelaten om daar via een speurtocht de vier groepen uiteindelijk bij Weduwe Joustra terecht te komen. Daar werden de verschillende Beerenburg en likeuren uitgebreid geproefd. Dat was een opstapje voor de tweede feestavond, waar Willem natuurlijk centraal stond.

Het werd een ongekende avond met verrassende bijdragen van alle aanwezigen. En de uitslag van de Friese Quiz en speurtocht. Een avond om nooit meer te vergeten.

Tenslotte werd het weekend de volgende dag afgesloten met een bezoek aan het Puzzelmuseum te Joure. Daar wisten de schakers wel raad mee! Alleen Ed Trompet bleek niet in vorm; hij wist zelfs de puzzel met 1 stukje niet op te lossen…

friesland willlem 095

De puzzelaars

Al met al een geweldig weekend. Op naar de volgende jubilaris. Die is in ieder geval gewaarschuwd…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord