Tweede team wint zonder verliespartij

20151114_100129858_iOS

Adrian en Jorik gaven het goede voorbeeld

SCHIEDAM – Het gepromoveerde tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft ook haar derde wedstrijd in de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond weten te winnen. Tegen het op papier sterkere Fianchetto 1 werd een duidelijke 5,5-2,5 overwinning behaald door het team van de succesvolle teamleider Leo Koppelaar, die vooral de jonkies weer zag scoren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans won zeer fraai

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Na twee uur spelen kwamen de Sliedrechtse reserves echter op een verdiende voorsprong. Hans Klein bewees dat hij nog steeds heel goed kan schaken. Na een goede partij wist hij zijn tegenstander tot opgave te dwingen.

Vervolgens werd de voorsprong geconsolideerd door een remise van Teunis den Rooijen, die het de gehele partij moeilijk had, maar het aan het einde vakkundig dicht schoof.

Ook kopman Wout Boer nam bij de veilige voorsprong geen risico en boekte een goede remise. De Schiedammers leken niet echt voor hun laatste kans te vechten, want ook Jerry van Rekom en Floris Verweij kregen een remiseaanbod, hetgeen niet geweigerd kon worden.

Jorik Klein maakte het familiefeest compleet door via een mooie aftrekcombinatie het volle punt binnen te slepen en dus ook bijna de matchwinst voor Sliedrecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kees speelde remise

Die werd zeker toen Kees Wessels in actievere stelling remise speelde. Zo was de winst zeker. Maar dat was nog niet genoeg voor jeugdspeler Adrian Mensing, die in de opening werd verrast door een stukoffer. Adrian kwam in grote problemen, maar knokte zich echter terug en wel zo dat het overgebleven paard tegen 2 pionnen keurig door hem werd uitgetikt.

Door de iets te ruim uitgevallen winst blijft Sliedrecht 2 in het spoor van koploper Messemaker 1847 2. Laat dat nu net de volgende tegenstander zijn en wel thuis op 7 januari aanstaande. De Goudenaren lijken zeker van hun zaak, maar wellicht heeft oud-drogist Leo Koppelaar nog wat middeltjes achter de hand om de topfavoriet te verslaan…

Klik hier voor het verslag van Kees Wessels.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord