5e team gaat vooruit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mark van de 0 af

SLIEDRECHT – Op (schaak)sinterklaasavond stond de 3e wedstrijd van het vijfde achttal op het programma tegen de koploper H.I. Ambacht II. Dat de Sliedrechtse krijgers hun huid duur zouden verkopen was voor aanvang van de partijen al duidelijk. Het eerste mentale voordeel werd gecreëerd door Michiel die traditiegetrouw de eerste stilte gedurende de partij verbrak door rond 20:20 de arena te betreden.

De eerste ontwikkelingen op de borden waren enerzijds hoopgevend, maar anderzijds zorgwekkend te noemen. Sami wist al snel een paard van zijn tegenstander te vangen, maar Koos werd al binnen een aantal zetten gedwongen om met zijn koning aan de wandel te gaan. Johan kwam rustig en stabiel uit de opening, terwijl de tegenstander van Cees al meer materiaal aan zijn zijde van het bord had staan dan andersom. Op bord zes speelde Michiel een sterke opening en hoopte een koningsaanval op te zetten na het offeren van zijn loper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yaro bleef ongeslagen

De Sliedrechtse formatie kwam op achterstand door een, veel te snelle, nederlaag van Koos. Mark speelt zoals wel vaker een goede opening, maar vond wederom zijn stoel niet comfortabel genoeg om op te blijven zitten gedurende de partij. Topscoorder Yaro speelde tegen de schuiver van de Ambachtse vereniging en deze partij verzandde snel in remise. Hiermee behoudt onze topscoorder zijn ongeslagen status! Sami speelde een sterke partij en liet zijn tegenstander alle hoeken van het schaakbord zien. Johan had twee stukken gegeven in ruil voor de toren van zijn tegenstander, maar een counter van zijn tegenstander was op komst. Ook het ‘tobbord’ van de Sliedrechters had, zoals inmiddels wel gebruikelijk, weer een goede stelling op het bord getoverd. Was Henri dit keer wel opgewassen zijn tegen de opgevoerde druk van de teamleiders?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sami won overtuigend

Rond 22:00 werd de stand gelijk getrokken door Sami, die zijn goede partij beloond zag worden met een vol punt. Dit betekende een evenaring van het aantal bordpunten uit de vorige wedstrijd, zat er dan toch een stunt aan te komen?

Op de andere borden had Mark zijn sterke G-pion (onnodig) teruggegeven aan zijn tegenstander, maar had desondanks nog steeds een sterke aanval. Cees moest na een moedige strijd opgeven en zo was de achterstand wederom een feit. Michiel kon zijn aanval op de zwarte koning niet doorzetten, maar bleef traditiegetrouw vechten voor een resultaat. Johan zag op allerlei velden stukken van de tegenstander binnenkomen en werd mat gezet. Henri had na een verrekening van zijn tegenstander een kwaliteit en een pion voorsprong op het bord gekregen, dit gaf de Sliedrechters hoop. Echter vergat Mark de gehele partij zijn H-pion naar de vierde lijn te schuiven om een sterke aanval op te zetten, waardoor zijn tegenstander aan een afruilwedstrijd begon.

Henri Hartog won keurig

Kopman Henri Hartog van de 0 af!

De situatie op het bord van Michiel werd steeds bedroefder en het leek een kwestie van tijd voor dat hij zijn koning om moest leggen. Inmiddels had Mark een remiseaanbod ontvangen, terwijl zijn stelling door een matige pionnenstructuur er kansloos uitzag. Na overleg met de teamleiders nam Mark dit aanbod gretig aan en zo was ook hij van de hatelijke 0 af. Op bord 1 nam Henri alle tijd om zijn tegenstander bezig te houden en dit resulteerde bijna in het doorlopen van een pion. Gelukkig wist Henri deze pion tijdig te stoppen en dus kwam zijn eerste resultaat steeds dichterbij. Rond de klok van 23:00 legde Michiel zijn koning om en was na een matig offer en een dappere strijd ook zijn partij ten einde. Gelukkig dacht Henri wel genoeg na tussen het mandarijnen eten en bier drinken om zijn partij winnend af te sluiten, chapeau en ook hij kwam zo van de hatelijke 0 af.

Zo behaalde het vijfde schaakteam van Sliedrecht in deze wedstrijd 3 bordpunten en dus is er wederom progressie geboekt! De teamleiders zien daarom met vertrouwen het nieuwe kalenderjaar tegemoet om op 5 januari meer dan 3 bordpunten te behalen tegen Shah Mata 4.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 5. Bookmark de permalink.

Geef een reactie