KNSB-Beker team verliest tegen Spijkenisse

SPIJKENISSE – 3-1 Verlies tegen een team dat gemiddeld bijna 200 rating meer heeft is een normale uitslag, maar toch had er meer in gezeten.

Tobias op bord 2 met zwart tegen Ricardo Klepke (2196) was na ruim 3,5 uur het eerste klaar. Hij stond de hele wedstrijd gedrukt, maar lang binnen de remise marge. Uiteindelijk wist de wit speler het echter goed uit te spelen 0-1.

Wim op bord 1 had met Rick Lahaye (2399) op papier duidelijk de zwaarste avond, en na de opening leek het allemaal niet goed te komen. Maar door eerst pion b1 voor de Dame aan te bieden, wat niet werd genomen vanwege de onduidelijke stelling die dan op het bord zou komen. En daarna lang te rokeren waren de meeste problemen uit de stelling voor wit. Wim won zelfs een pion en dacht aan weer een mooie overwinning, maar een blunder in tijdnood gaf het punt toch aan Spijkenisse 0-2.

Robert op bord 4 met zwart tegen Maurits van der Linde (2175) kwam na een reguliere opening in een middenspel dat in ieder geval gelijk leek. In de overgang naar het eindspel deed wit het net wat handiger en samen met de bijna gebruikelijke tijdnood bij Robert was dit eindspel niet te houden 0-3.

Niels op bord 3 had op papier de makkelijkste tegenstander Erik Both (2131) en al snel bleek dat Niels rustig kon gaan werken aan een goede stelling omdat de zwart speler het allemaal erg passief neerzette. Niels speelde een hele goede wedstrijd waarin hij steeds iets beter kwam te staan en in wederzijdse tijdnood kon zwart niets meer verzinnen tegen de 2 torens die de zwarte stelling binnenkwamen 1-3.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord