Dress to impress

SLIEDRECHT – De clash tussen Sliedrecht 4 en SOF-DZP 2 is donderdagavond na een mooie strijd geëindigd in 4-4. Het best geklede team van de Rotterdamse Schaakbond sluit met deze uitslag het kalenderjaar 2015 af met 3 matchpunten. Prima prestatie!

IMG_2633

Coach Joost Stoker

IMG_2637

Het eindresultaat na 3 uur zwoegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gestoken in een jasje en een dasje begon Sliedrecht 4 geconcentreerd en voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste resultaat werd behaald door toekomstig eerste team speler William Gijsen. Na om 19:00 de jeugdles te hebben verzorgd kreeg vanaf 20:30 ook zijn tegenstander een leerzame en goed opgezette schaakles, met als thema ‘afstraffen’. William wist wel raad met de Middelharnis-variant van het Siciliaans en kon zodoende als eerste een vol punt noteren.

De overige borden stonden rond 21:30 overwegend positief. Zo was Hans Vink na een uur spelen al in een gewonnen eindspel geraakt, had Marcel Klein een klein plusje in zijn Hollandse stelling en bleek de dame van de tegenstander van Nico van Mourik aangeschoten wild. De overige stellingen waren nagenoeg gelijk. Alleen het staartbord wat door Yaro van Beest werd bemand kende wat problemen. De opgelopen materiaalachterstand werd in de loop van de avond helaas niet meer achterhaald, waardoor de man in vorm een zeldzame externe nul moest incasseren.

Helaas ging het opeens ook mis op bord 7. Hans Vink greep mis en liet een nadelige ruil van toren en loper toe. Meer dan een nul was er na deze misgreep niet meer te behalen. Foei! De stelling van Marcel verzandde kort hierna in een terechte remise, waardoor met de winst van Nico de tussenstand 2,5 – 2,5 werd.

Het leek er op dat beide teams tevreden waren met een 4-4 gelijkspel. Peter, Jurgen en Andre kregen dan ook de opdracht om in de slotfase niet te veel risico te nemen en tevreden te zijn met een remise. Op alle 3 de borden werd dit resultaat ook binnengesleept, waardoor de terechte uitslag van 4-4 op de borden verscheen.

Met 3 matchpunten bevindt Sliedrecht 4 zich ruim boven de degradatiestreep van Klasse 3B en blijft het handhaving in eigen hand houden. De volgende wedstrijd vindt plaats op dinsdag 12 januari 2016 in Dordrecht-Zuid. Kaarten voor het uitvak (combiregeling) zijn vanaf volgende week te verkrijgen op de bekende verkooppunten.

IMG_2623

Bord 1 – Kopman Peter Dekker

IMG_2636

Bord 2 – Mr. Jurgen de Haan

IMG_2626

Bord 3 – Aanwinst Nico van Mourik

IMG_2619

Bord 4 – Topscoorder William Gijsen

IMG_2616

Bord 5 – FM Marcel Klein

IMG_2629

Bord 6 – Uitvinder André van Dieën

 

 

 

 

 

 

IMG_2618

Bord 7 – Vormzoeker Hans Vink

 

 

 

 

 

 

IMG_2617

Bord 8 – Upcoming man Yaro van Beest

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord