Peter van den Bergh neemt kop over

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Basim won netjes van Ferhat

SLIEDRECHT – In de veertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft 5-voudig kampioen Peter van den Bergh de koppositie overgenomen van Robert van Rekom, zei het met slechts 5 keizerpunten voorsprong. In deze ronde meldden zich 2 nieuwe spelers bij de vereniging. Mohamad Karim Eddin en Basim Alswidani komen de competitie versterken en hopen natuurlijk snel hun eerste punten te scoren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter werd de nieuwe koploper na winst op Kamikaze Kessie

Peter van den Bergh wist in een korte partij te winnen van Kees Wessels die na een kamikaze aanval ineens een stuk minder overhield en meteen kon opgeven. Robert van Rekom kon tegen Adrian Mensing geen vuist maken en moest genoegen nemen met remise.

Titelverdediger Wim Pool raakt op achterstand na de marathonpartij tegen Niels Mijnster te verliezen. Beide spelers hadden flinke tijdnood, maar Mijnster hield het hoofd koel en schoof Pool  van het bord.

Ook Hans Klein en Andrew Mensing speelden een lange partij waarin Klein steeds het initiatief behield en uiteindelijk het punt pakte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teunis won in aanvallende stijl van Wout

Jorik Klein zette opnieuw een mooi resultaat neer door voorzitter Jerry van Rekom op remise te houden. Teunis den Rooijen wist knap te winnen van Wout Boer, terwijl Wim Hokken weinig moeite had met een vermoeide Peter Vis.

Martijn Stoker maakte geen fouten tegen Leo Koppelaar en Cees Moes deed zijn dame in de aanbieding tegen Jan Willem Kraaijeveld.

Ferhat Erdogan was het eerste slachtoffer van Besam Alswidani en Sami Al-yasin wist dit keer nog te winnen van Mohamad Karim Eddin.

A.s. donderdag – op de laatste clubavond van 2015 – wordt de 15e ronde gespeeld en is de competitie op de helft. A.s. vrijdag speelt het derde team uit tegen SO Rotterdam. Het team van de geplaagde captain Marcel Klein zal moeten winnen om uit degradatiegevaar te komen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord