Sliedrecht 3 nog steeds op zoek naar eerste punten

so2-s3a

De topborden met knappe winst van Martijn Stoker

ROTTERDAM – Ook in de 4e ronde van klasse 1B van de RSB competitie wist Sliedrecht 3 niet te winnen. Dit keer was Rotterdam 2 een maatje te groot en verloor het 3e met 6-2. Zo komt degradatie serieus aan de orde voor het team dat vorig jaar knap wist te handhaven, maar dit jaar nog niet het schaakgeluk aan haar zijde heeft.

Tussen alle kerstactiviteiten, kerstinkopen, kerstkransen en kerstbomen door speelde het 3e team alweer de 4e wedstrijd van het seizoen. Tegen een team waar vorig jaar nog van was gewonnen, was er de hoop op een stuntje. Pieter Pons kon niet meespelen vanwege andere activiteiten, maar zo kon William Gijsen zijn debuut maken in de eerste klasse en in het derde team.

so2-s3b

William Gijsen maakte zijn debuut in het 3e

Rond 8 uur was het team aanwezig op de speellocatie, behalve Willem Kuiper, waarvan wij inmiddels weten dat de tocht vanuit Friesland niet altijd soepel verloopt, maar waar we wel altijd op hem kunnen rekenen. Toen de teamleider echter om 10 over 8 polshoogte ging nemen om te checken hoe laat Willem kon aanschuiven, bleek dat door omstandigheden Willem wel op weg was, maar onmogelijk voor 9 uur kon aankomen. Een invaller in laten vliegen lukte uiteraard niet meer, zodat uiteindelijk de teamleider zelf achter bord 4 moest plaatsnemen. Een tegenvaller dus voor het team en uiteraard ook voor Willem, die later op de avond nog wel even kwam kijken, maar toen ook weer de auto pakte naar Friesland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter Vis pakte weer een punt

Dan de wedstrijd, want daar gaat het tenslotte om. En dat leek in het begin (zoals het hele seizoen) helemaal niet slecht. Kans op resultaat zou je kunnen zeggen. Op bord 8 had Peter Vis veel last van lawaai uit het restaurantgedeelte, maar dankzij kordaat ingrijpen van de teamleider van Rotterdam kon hij zijn partij vervolgen in een stille ruimte. Hij haalde uiteindelijk snel een punt binnen. De stand kwam gelijk doordat Joost Stoker op bord 1 in een goede stelling zich verslikte en kon opgeven. Invaller en teamleider Marcel Klein kwam op bord 4 goed uit de opening, maar het grote ratingverschil betaalde zich uiteindelijk toch uit in het voordeel van Rotterdam. Debutant William Gijsen won brutaal een paard tegen 2 pionnen en een goede stelling, maar toen de tegenstander zijn dame ruilde tegen twee torens veranderde dat beeld en moest William uiteindelijk zijn koning omleggen.

Henk Prins probeerde het tij voor hemzelf nog te keren met een torenoffer. Waarbij hij met zijn dame en loper een matnet hoopte te vinden. Helaas voor hem wist zijn tegenstander dat te voorkomen en toen was het inmiddels 4-1. Martijn Stoker wist wel een fantastische prestatie te boeken. Op bord 2 en nota bene met zwart speelde hij een uitstekende partij, waarbij het spectaculair oogde, maar ook was.  Nauwkeurig spel was nodig om het punt binnen te halen, maar dat lukte en zo laat Martijn zien het vertrouwen van de teamleider waard te zijn.

Nog 2 partijen over dus. Kees van der Does moet nog even wachten op zijn punt. Met een paar pionnen minder, hoopte hij de stelling gesloten te houden. Dit lukte echter niet en die pionnen gaven dan ook de doorslag. Tot slot Jan Sulman op bord 3. Jan kwam slecht uit de opening, kreeg een remiseaanbod, weigerde dit en leek op weg naar een stuntje. Naar eigen zeggen stond hij gewonnen, maar dat was over toen hij à tempo in het eindspel een stuk weggaf.

6-2 uiteindelijk dus en een laatste plaats voor Sliedrecht 3. Handhaving gaat lastig worden, maar we strijden door. In februari staat CSV 2 op het programma. Gaat het dan gebeuren? Aan onze inzet zal het niet liggen. Die punten gaan komen!

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie