Dordrecht 4 – Sliedrecht 4: 2-6

IMG_2836

De Sliedrechtse denktanks

DORDRECHT – Het blijven toch de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: de confrontaties tussen de schapenkoppen en de baggeraars. Afgelopen dinsdagvond stond er weer een nieuwe clash op het programma tussen de buurgemeenten. Sliedrecht was met zes overwinningen duidelijk de baas in 078.

Met het mes tussen de tanden werd het speelveld betreden. De missie was duidelijk: winnen. Kopman Peter Dekker mocht op het eerste bord aantreden tegen de ervaren Adrie van der Willigen. Onze globetrotter in spe wist wel raad met de Siciliaanse opstelling en kwam actief uit de opening. Het middenspel bracht echter wat complicaties, maar met een soepele combinatie wist onze schoenspecialist een genadeslag toe te brengen. Prima optreden.

Buurman Nico legde messcherp positiespel op de mat. Geduldig wachtte onze aanwinst op een winstkans.  Deze kans werd pas in het verre eindspel geboden in de vorm van een voordelige dameruil. Middels optimale benutting  kon opnieuw een punt worden bijgeschreven.

Datingspecialist Jurgen heeft zich opnieuw weer van zijn sterkste kant laten zien. Al snel werd de tegenstander het mes op de keel gezet door onze bedachtzame jurist. Dit leidde echter niet tot een veroordeling; de witte stukken konden in het eindspel ongestraft mogelijk maken dat de promotie van de b-pion onontkoombaar werd.

Marcel speelde een opmerkelijke partij, waarin lang onduidelijk was wie van de spelers in het voordeel was. Een complexe variant van een Russische verdediging leek in eerste instantie nadelig uit te pakken voor onze Reddyn-man. Toen het witte geweld geweken bleek, stak Marcel zijn tegenstander op goede wijze naar de kroon door middel van actief torenspel. In het verre eindspel was er spijtig genoeg een misgreep, waardoor zijn tegenstander promotie kon afdwingen. Zonde.

IMG_2837IMG_2838

Topper William liet echter geen steken vallen en won de Grand-Prix (Siciliaans met f4) door in het middenspel slim langs zij te komen. De topscoorderpositie blijft zodoende in zijn handen!

Met Dame-Indisch wist Martin Prins zijn tegenstander op haarscherpe wijze tot overgave te dwingen. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme wist hij een gezonde pionnenmeerderheid te creëren, welke naar verloop van tijd te machtig werd. Goed werk van onze Dordtse Sliedrechter!

Dr. Van Dieën speelde ook een puike partij. De zwarte Leninggrader werd goed bestreden door onze uitvinder, die uitstekend wist te profiteren van de zwakke witte velden van de tegenstander. Zou hij nu al zijn beste partij van het jaar gespeeld hebben? Uiteraard hopen we op meer van dit soort vakkundige partijtjes van zijn zijde.

Peter van de Poel startte het nieuwe jaar helaas niet met een overwinning. Na de Italiaanse opstelling van zijn tegenstander vakkundig te hebben gepareerd, volgde er een taai middenspel met veel wederzijdse activiteiten op de koningsvleugel. Een dodelijke dubbele aanval deed onze IHC-er echter de das om. Het goede spel van Peter leidde hierdoor helaas tot weinig rendement. Dit rendement zal vast wel weer in andere partijen geboekt worden.

IMG_2827

Vijf matchpunten uit 5 wedstrijden stemt tot tevredenheid! Op donderdag 18 februari komt de koploper op bezoek. Ze gaan het zwaar krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord