Mijlpaal voor schaker Sami Al-yasin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sami won verrassend van Hans

SLIEDRECHT – In de 18e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Sami Al-yasin een belangrijke mijlpaal in zijn prille schaakcarrière behaald door knap te winnen van routinier Hans Klein. Sami zag een pion van het bord verdwijnen, maar kreeg deze later terug, met een betere stelling als extra bonus en schoof  deze stelling keurig naar de winst. Sami stijgt door deze winst naar de 13e plaats in de ranglijst.

Titelverdediger Wim Pool neemt de eerste plaats weer in na winst op angstgegner Wout Boer, die al kort na de opening zag dat hij het deze keer niet ging redden tegen de clubkampioen. Achtervolgers Jorik Klein en Niels Mijnster speelden onderling om de derde plaats. Jorik hield Niels de hele avond in bedwang en kwam beter in het eindspel, maar door tijdgebrek moest het jeugdtalent in remise berusten.

Kees Wessels en Robert van Rekom gingen al snel aan het bier en niet veel later werd de vrede getekend.  Wim Hokken en Jerry van Rekom gaan beiden richting top-5 na winst op respectievelijk Nico van Mourik en Joost Stoker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William won de jeugdpartij van Koos

Jan Sulman was gul voor tegenstander Peter Vis en deed een loper in de aanbieding, waarna de partij snel uit was. Bij de strijd tussen jeugdleden Koos van den Berg en William Gijsen kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus.

Ferhat Erdogan bracht zijn leerstof over de Hollandse opening goed in de praktijk tegen Mark van Hulst en wist de partij dan ook netjes te winnen. Leo Koppelaar (Ajax) en Johan Gijsen (Feyenoord) gingen tot de laatste seconden door, maar een vrijpion van Gijsen bracht hem nipt de overwinning. Eindelijk wint Feyenoord een klassieker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans won moeizaam van Cees

Hans Vink won moeizaam van Cees Moes, terwijl Jan Willem Kraaijeveld geen potten kon breken tegen de man in vorm, André van Dieën.

Peter Dekker en Martin Prins speelden na lange tijd weer mee in de competitie en mochten meteen tegen elkaar aantreden. De winst ging hier naar Peter Dekker die Prins onverwachts mat zette.

A.s. donderdag wordt de 19e ronde van de competitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord