Jeugd scoort flink in interne competitie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koos won keurig van Van Dieën

SLIEDRECHT – In de 19e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de jeugd flink toegeslagen in de strijd tegen de ‘senioren’. Maar liefst 4 van de 5 partijen werden gewonnen. Opnieuw een bewijs dat het jeugdbeleid van de vereniging haar vruchten afwerpt.

William Gijsen zette een mooie prestatie neer tegen Peter Vis. William startte voortvarend en hield de druk er stevig op. Vis zag de bui al hangen, probeerde via een dame-aanval nog te counteren, maar zag het punt aan zijn neus voorbij gaan.

Andrew Mensing ging na een behoudend begin vol in de aanval tegen Joost Stoker en zag dat ook met de winst beloond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jurgen won van de wedstrijdleider

Jurgen de Haan startte wat passief tegen Mark van Hulst en kreeg onverwacht sterke tegenstand. Jurgen rechtte zijn rug en wist met sterk tegenspel de winst alsnog binnen te halen.

Koos van den Berg wist tenslotte met een mooie, rustig opgezette partij, te winnen van routinier André van Dieën.

Aan de top wist alleen Jorik Klein niet te winnen van 20-voudig kampioen Wim Hokken. De opmars van Klein is even gestopt, maar hij blijft op de derde plaats. Wim Pool gaf schaakles aan Yaro van Beest, terwijl concurrent Peter van den Bergh in een lastige partij wist te winnen van Jerry van Rekom.

Niels Mijnster en Kees Wessels speelden een spannende partij waarin de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk was het toch Mijnster die het punt wist binnen te halen.

Hans Klein maakte zijn verlies van vorige week weer goed door geroutineerd te winnen van Nico van Mourik.

De partij tussen Henk Prins en Wout Boer leek in remise te gaan eindigen, maar door een blunder van Prins kon Boer het volle punt bijschrijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter won voor de 2e keer op rij

Peter Dekker won voor de tweede keer op rij; dit keer was Hans Vink zijn slachtoffer.

Marcel en Klein en Jan Willem Kraaijeveld hielden zich de gehele partij in evenwicht en remise was dan ook de terecht uitslag. Ook in de strijd tussen Leo Koppelaar en Cees Moes kwam geen winnaar uit te bus en werd het punt gedeeld.

Henri Hartog had in Johan Gijsen een taaie tegenstander, maar wist na een lange partij toch nog de winst te pakken.

A.s. donderdag wordt de 20e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 3e team de belangrijke thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat CSV. Bij winst heeft het team van Marcel Klein nog alles in eigen hand.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord