Jeugdkampioenen gehuldigd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vele bekers

SLIEDRECHT – De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit er weer op. Afgelopen donderdag kon jeugdleider alle prijswinnaars huldigen. Er waren maar liefst 11 bekers te winnen, terwijl elke jeugdspeler een lekkere attentie kreeg.

De prijsuitreiking werd begonnen met een diploma-uitreiking, want Luana Mensing wist met een 10 te slagen voor Stap 3. Examinator Wim Hokken wist geen enkele fout te vinden en zodoende slaagde de pas 9-jarige Luana cum laude.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winnaars 1e groep

Luana speelde ook bij de rest van de prijsuitreiking de hoofdrol, omdat ze vorige week al  de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht was geworden door groep 1 te winnen, maar ze wist afgelopen donderdag ook de snelschaakcompetitie te winnen. Met 2 grote bekers was ze dus de schaakkoningin van de Najaarscompetitie.

In de eerste groep werd Jochanan Alberts keurig tweede en Tim de Waard zeer verrassend derde, omdat hij titelverdediger Hendrik Donders knap voorbleef.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winnaars 2e groep

De tweede groep werd een prooi voor de pas 6-karige Rafaël Alberts, die Bart van de Beek en Miquel Verhoef voor bleef. Rafaël bewijst met zijn kampioenschap een groot talent te zijn.

De snelschaakcompetitie werd dus gewonnen door Luana. Hendrik Donders werd keurig tweede en Jochanan Alberts derde. Ook Barend van Dieren (vierde) en Gerard van Steenoven (vijfde) mochten ook een beker in ontvangst nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winnaars snelschaakcompetitie

Aanstaande donderdag heeft de eerste ronde van de Voorjaarscompetitie plaats. Nieuwe jeugdspelers zijn van harte welkom om aan deze nieuwe competitie deel te nemen. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie