Wim Pool loopt uit in interne competitie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim Pool op weg naar titelprolongatie

SLIEDRECHT – Na de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Wim Pool uitgelopen op de concurrentie. Zelf wist hij in een moeilijke partij in tijdnood alsnog te winnen van Wim Hokken en zag hij zijn achtervolgers punten morsen.

Peter van den Bergh verloor verrassend van Teunis den Rooijen. De partij ging lang gelijk op en in het eindspel leek Van den Bergh de betere positie te hebben, maar greep in tijdnood mis en moest de winst aan een sterk spelende Den Rooijen laten.

Jorik Klein zette opnieuw een mooi resultaat neer door Robert van Rekom op remise te houden. Jorik blijft hiermee derde, op ruime afstand van Peter van den Bergh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meester Kees won van leerling William

Kees Wessels klimt een paar plaatsen na winst op pupil William Gijsen, die zicht op remise had, maar in het eindspel toch nog misgreep.

In de partij tussen Hans Klein en Jerry van Rekom sloeg al vanaf de opening de vlam in de pan. Toen het vuur een beetje gedoofd was, bleek Klein de betere positie te hebben en pakte uiteindelijk het punt mee.

De gebroeders Mensing speelden beiden weer eens een partij met wisselende successen. Andrew wist in een snelle partij Sami Al-yasin te verslaan terwijl broer Adrian met remise genoegen moest nemen tegen een sterk spelende Nico van Mourik.

Yaro van Beest bleek te sterk voor Johan Gijsen en ook Jan Willem Kraaijeveld moest al snel opgeven tegen Hans Vink. Cees Moes koos de verkeerde voortzetting tegen de Bird-opening van Mark van Hulst en kwam materiaal achter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

André won opnieuw

Leo Koppelaar en André van Dieën speelden een gezellige pot, waarin Van Dieën uiteindelijk met het punt aan de haal ging. Ferhat Erdogan speelde opnieuw een goede partij en wist Michiel van den Berg met de Hollandse opening op de knieën te dwingen.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld. Tevens spelen zowel het 2e als het 5e team een thuiswedstrijd zodat het gezellig druk zal zijn in de Havik.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord