Routiniers verslaan aanstormende talenten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De routiniers wonnen het van de jonkies

SLIEDRECHT – De 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is rustig verlopen. Gelijktijdig werden 2 externe wedstrijden gespeeld, waardoor slechts 7 partijen op de rol stonden. Meest opvallende feit uit deze ronde is dat de routiniers de aanstormende talenten dit keer nog de baas waren. Maar hoe lang nog?

Aan de top veranderde niet veel. Twee jeugdtalenten mochten hun krachten meten met Wim Pool en Peter van den Bergh. Jurgen de Haan maakte clubkampioen Pool het lastig maar verbruikte veel tijd, miste in tijdnood een afwikkeling naar een remise eindspel en moest snel daarna zijn koning omleggen. William Gijsen begon goed tegen Van den Bergh, maar zag zijn stelling instorten en moest eveneens opgeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico sloeg toe in het eindspel

Niels Mijnster klimt naar de derde plaats na regelmatige winst op Joost Stoker. Wim Hokken heeft weer zicht op de top 5 door Henk Prins te verslaan.

Nico van Mourik was pas in het eindspel een maatje te groot voor Jan-Willem Kraaijeveld, terwijl André van Dieën het, ondanks stug verdedigen, niet kon bolwerken tegen Peter Vis.

intern1516-r21-mk-hv

Marcel won van Hans

Marcel Klein deed goede zaken door netjes te winnen van Hans Vink. Klein wist de aanvallen van Vink goed te pareren en nam gaandeweg het initiatief over met de winst als resultaat.

Aanstaande donderdag wordt de 22e ronde gespeeld en speelt het 4e team thuis tegen H.I. Ambacht. Met 1 matchpunt is het team van captain Joost Stoker zeker van handhaving in de 3e klasse, maar dat zal lastig genoeg zijn tegen de aanstaande kampioen in 3B.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord