Tweede team verliest nipt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kopman Kees knokt zich naar remise

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van de externe competitie heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht een nipte nederlaag geleden. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn team opnieuw verliezen in 2016. Tegen het eens zo vermaarde Moerkapelle 1 werd het na een spannende wedstrijd 3,5-4,5 voor de Moerkapellenaren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adrian en Jorik, goed voor 1,5 punt

Lange tijd ging de strijd gelijk op en de stand bleef na 2,5 uur spelen nog steeds 0-0. Daarna ging het snel. Als eerste wist Jorik Klein aan bord 8 een goede partij in winst om te zetten. Jorik, de man in vorm, liet opnieuw zien enorm te zijn gegroeid en daar werd de sympathieke Arno Luinenburg het slachtoffer van.

Teunis den Rooijen bleef ongeslagen, maar kwam ook niet verder dan remise.

De stand kwam in evenwicht doordat routinier Wout Boer zich pardoes mat liet zetten. Na een evenwichtige partij, die op remise leek af te stevenen, greep Boer mis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans speelde weer sterk

De stand bleef gelijk na remises van de kopmannen Kees Wessels en Hans Klein. Wessels keepte zich uiteindelijk strak naar het halve ei, maar Klein leek aanvankelijk beter te staan, maar zag alsnog de stelling in remise verzandden.

Moerkapelle kwam op voorsprong doordat Jerry van Rekom langzaam maar zeker naar een verloren stelling werd gespeeld. Een terechte verliespartij.

Daarna was het aan de jonkies Floris Verweij en Adrian Mensing om  het tij nog te keren. Dat kwam er niet van, maar beiden wisten vanuit een minder eindspel zich toch naar remise te knokken.

Door de tweede nederlaag op rij blijft de promovendus op 6 punten staan en zal er nog wel een punt moeten worden gepakt om handhaving definitief te realiseren. Werk aan de winkel voor de teamleider…

Klik hier voor het verslag van Razende Reporter CW te S. en zoek de verschillen…

Dit bericht is geplaatst in Extern, KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord