Eerste team stoomt door naar derde plaats

dd2-s1a

Even met David Miedema op de foto…

Den Haag – Na een valse start heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht een enorme opmars gemaakt. In de zesde ronde van de landelijke competitie boekte het team van teamleider Jerry van Rekom de derde zege op rij. Tegen degradatiekandidaat DD 2 werd het in het Nationale Schaakgebouw maar liefst 6-2 voor de baggeraars. Door deze zege stijgt het Sliedrechtse vlaggenschip naar de derde plaats in 3F.

tobias

Tobias won snel

Na een rustig begin kwam er vooral vuurwerk op bord 5, waar Tobias Dekker zeer overtuigend zijn tegenstander van het bord veegde. Deze geruststellende voorsprong werd geconsolideerd door een remise van de andere Dekker, Theo, die het anti-schaak van zijn tegenstander niet kon afstraffen.

Daarna duurde het even voordat Sliedrecht op stoom kwam. Na een iets mindere opening sloeg de Sliedrechtse kopman Peter van den Bergh echter keihard toe. De voorsprong werd nog verder uitgebreid door topscorer Robert van Rekom, die schrijver Alexander Münninghoff een gelijkspel gevende zet zag missen, waarna Van Rekom een winnende counter in kon zetten.

dd2-s1e

Robert won opnieuw

Vervolgens liet Wim Hokken zijn tegenstander schwindelen naar remise, maar zo was het eerste matchpunt al binnen.

andrew

Andrew won het eindspel fraai

 

 

 

 

Dat werden er al snel twee, omdat Andrew Mensing zijn tegenstander eindspelles gaf. Zo luisterde Andrew zijn debuut in het eerste team op met zijn eerste uitwinst in de KNSB.

Wim Pool speelde een degelijke partij tegen Internationaal Meester Henk Happel, die in verloren stelling wel erg lang door ging. Op zich niet erg voor de Sliedrechtse clubkampioen, die zo extra lang van zijn gewonnen stelling kon genieten.

Tenslotte moest Niel Mijnster voor het eerst dit seizoen zijn koning omleggen. Na een mindere opening was pionverlies niet meer te voorkomen en ook de daarop volgende nul niet.

Met 7 punten is Sliedrecht 1 nog niet helemaal veilig, maar met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt dat een kwestie van tijd. Omhoog kijken lijkt teveel gevraagd, maar wie weet…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie