Tweede team verliest van Bergen op Zoom?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans Klein won overtuigend

DORDRECHT – In de laatste wedstrijd van het eerste team van De Willige Dame in het ludieke thuishonk Visser’s Poffertjessalon heeft Sliedrecht 2 eigenlijk met 2,5-0,5 verloren van Bergen op Zoom en met 2,5-2,5 gelijkgespeeld tegen De Willige Dame. Per saldo wist de Dordtse vereniging dus met 5-3 te winnen van het team van teamleider Leo Koppelaar.

Na een emotionele speech van scheidend voorzitter Cor Paans brandde de strijd los tussen het vreemdelingenlegioen van De Willige Dame en de Sliedrechtse reserves, die dit jaar nog niet hebben gewonnen. Aanvankelijk zag het er goed uit voor de baggeraars, want Hans Klein maakte korte metten met de opzet van muzikant Johan Went.

Deze voorsprong was van korte duur, Wout Boer koos voor een verkeerd plan en verloor tegen zijn gewoonte in het lastige eindspel tegen BOZ-1.

De stand bleef in evenwicht nadat Joop de Jong en Jerry van Rekom een evenwichtige Leeuw speelden en remiseerden.

IMG_2630

Kopman Joost speelde niet voor de kerstman

Vervolgens was het Kees Wessels die na een goede partij Remco van Vaalen liet ontsnappen naar remise, maar op zich een prima resultaat.

Invaller en gelegenheidskopman Joost Stoker speelde een uitstekende partij tegen BOZ-2. Zonder het juk van zijn ‘zus’ speelde de oudste Stoker een uitstekende partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

Vervolgens liet Jorik Klein zijn tegenstander Hans Nunninkhoven ontsnappen naar remise. De jongste Klein speelde een prima partij en kwam gewonnen te staan, maar het actieve tegenspel noopte hem te kiezen voor remise.

Floris Verweij is een snelschaakkoning, maar dit keer forceerde hij te snel en kreeg hij de deksel op zijn neus.

Tenslotte knokte Teunis den Rooijen zich tegen BOZ-3 terug vanuit een lastige stelling en kwam zelfs gewonnen te staan. Helaas ging hij toen door de vlag. Het eerste verlies van de sympathieke Sliedrechtspeler voor het tweede team.

Met de 5-3 winst kwam De Willige Dame 1 dus goed weg, maar ja, voorlopig blijft Sliedrecht 2 boven de “Dordtenaren” staan en zal de vereniging die wellicht volgend seizoen niet meer bestaat in de laatste ronde voluit moeten gaan om alsnog degradatie te voorkomen…

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord