William Shakhverdian wint 36e Alblasserwaardtoernooi

SLIEDRECHT – William Shakhverdian van het Veluws Schaakgenootschap heeft de wisselbeker van het Alblasserwaardtoernooi overgenomen van Liqin Lu van SSV Klim-op. Beide spelers wisten hun poule met 7 uit 7 te winnen en moesten in een onderling duel uitmaken wie de nieuwe kampioen zou worden.

Rechts de trotse winnaar William Shakverdian met de wisselbeker

Rechts de trotse winnaar William Shakhverdian met de wisselbeker

Na 2 barragepartijen stond het 1-1, waarna Liqin in het 3e potje helaas misgreep en zo de overwinning aan William moest laten.

Maar liefst 74 jeugdspelers waren in Sliedrecht aanwezig om alweer 6e toernooi in de RSB Grand Prix te spelen. Verdeeld in 9 groepen gingen de kinderen de strijd op de 64 velden aan.

In de 2 hoofdgroepen, met daarin de sterkste spelers, was het al snel duidelijk welke 2 denkhoofden met de 1e prijs aan de haal zouden gaan. Alleen Dominggus Paays (Klim-op) kon in Hoofdgroep A nog een beetje bijblijven en werd netjes 2e met 5,5 punt. Derde werd hier Djad Maes (SV Spijkenisse).

Alle bekerwinnaars van de hoofdgroepen

Alle bekerwinnaars van de hoofdgroepen

In Hoofdgroep B wist Cedric Kerkmeester (Klim-op) met 5 punten de 2 plaats te behalen. Een mooi prestatie was er ook voor Meri Bahadoer (Klim-op), die met 4,5 punt de beker voor de derde plaats kon meenemen.

Groep 1 werd gewonnen door Alan Bakija (Klim-op) die gelijk eindigde met Denny Ketelaar (SV SPijkenisse), maar het onderling resultaat was in het voordeel van Alan. Derde werd Matthias Rietveld van PASCAL

DSC09702

Bekerwinnaars groep 1

Dani Retel Helmrich (Klim-op) wist in Groep 2 Aarush Srivastava (Almere) een halfje voor te blijven. Derde in deze groep werd Enrique Hekker (SV Spijkenisse) na loting.

DSC09701

Winnaars groep 2

DSC09700

Winnaars groep 3

Djezz Kanbier (SV Ridderkerk) wist met 6 uit 7 de 3e groep te winnen. De volgende bekers moesten via loting worden bepaald, want er waren hier maar liefst 4 spelers met 4 punten. Tweede werd uiteindelijk Jeroen Dijkstra (Klim-op) en derde Sjoerd Smink (PASCAL).

 

 

DSC09699

Winnaars groep 4

De 4e groep was een prooi voor David Geragesion (CSV) met 5,5 punt. Op onderling resultaat werd Maarten Hartkoren (SV Sliedrecht) met 4,5 punt mooi tweede en Bent Blokland (RSR Ivoren Toren) derde.

 

 

Met 7 uit 7 werd Mayhan Shirali (SC Dordrecht) de winnaar van groep 5. Hij bleef Bram Stein (Ridderkerk) en Jasper Krause (Klim-op) maar liefst 2 punten voor. Na loting werd Bram 2e en Jasper 3e.

DSC09698

Bekerwinnaars groep 5

In de 6e groep bleef Onno Schouten (SV Zwijndrecht) ongesla

DSC09697

Winnaars groep 6

gen en liet alleen de nummer 2, Raymond van Bochove (Klim-op),  een remise toe. Rowan van Willigen (Messemaker 1847) werd met 5,5 punt keurig derde.

 

 

De jongste en fanatiekste schakers zaten in de laatste groep, maar zijn speelden of hun leven er vanaf hing! André Rouwert Boer (Giessen en de Linge) wist met 6 uit 7 de eerste prijs te winnen. Teije van der Zee (SC Dordrecht) was met 5,5 punt maar nipt 2e en Stefan Grootveld (Giessen en de Linge) werd met een halfje minder toch nog derde.

Winnaars groep 7

Winnaars groep 7

De deelnemers konden ook meedoen aan de traditionele oploswedstrijd. Adrian Mensing van de organiserende vereniging had een mooie 2-zet gecomponeerd, waarmee de jeugd aan de slag kon. De goede oplossing werd door veel schakertjes gevonden en 3 winnaars kregen een extra prijs.

Dankzij de vele sponsors kregen alle spelers na afloop een versnapering en maar liefst de helft kon met een fraaie beker naar huis. In 2017 zal SV Sliedrecht de 37e editie van dit drukbezochte toernooi weer organiseren.

Een uitgebreide fotoreportage is te vinden op www.tomsschaakboeken.nl. Alle uitslagen en de totaalstand van de Grand Prix zullen binnenkort te zien zijn op de jeugdpagina van de RSB.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord