Schaakoffers leveren korte partijen op

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robert won snel van Teunis

SLIEDRECHT – In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werd er flink geofferd. Dit leverde een aantal korte, maar hevige partijen op. Het beste resultaat was er voor Robert van Rekom die met zijn offer snel de partij won en meteen doorstoomt naar de 4e plaats.

Robert offerde al snel een paard op f7, waarmee hij de koning van Teunis den Rooijen over het bord joeg. Na 15 zetten vond Teunis het welletjes en gaf de partij op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jan won de nestorpartij tegen JW

Nog korter was de partij tussen Jan Sulman en Jan Willem Kraaijeveld. Ook Sulman offerde op f7 en liet Kraaijeveld alle hoeken van het bord zien.

Kampioenskandidaat Peter van den Bergh wond er ook geen doekjes om en sloeg toe tegen Kees Wessels. Deze gaf na 10 zetten al aan er belabberd voor te staan en ook deze pot was al snel over. Van den Bergh consolideert hiermee zijn koppositie.

Wim Pool blijft in de achtervolging voor de 1e plaats na gedegen winst op Niels Mijnster, die hiermee de aansluiting met de top een beetje verliest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De oud-ambtenaren tegen elkaar

Hans Klein deed goede zaken door verrassend te winnen van Wim Hokken.

Nico van Mourik liet tegen Jerry van Rekom zien dat hij een geduchte tegenstander wordt. In een lange partij wist hij in het eindspel de stelling goed gesloten te houden en moest Van Rekom berusten in remise.

Jurgen den Haan moest tegen Andrew Mensing al snel toegeven dat er weinig muziek in zijn stelling zat en kon binnen het uur al aan de bar. William Gijsen was niet helemaal scherp tegen Jorik Klein en verzuimde een kwaliteit te nemen. Jorik strafte deze misser af en ook hier konden de stukken snel in het doosje.

Peter Vis deed tegen Yaro van Beest na een sterke opening ineens een toren in de aanbieding en Yaro maakte daar dankbaar gebruik van. Marcel Klein en Michiel van den Berg speelden een gelijkopgaande partij en nadat beide spelers geen initiatief namen werd besloten het punt te delen.

Mark van Hulst probeerde tegen André van Dieën een open lijn te krijgen, maar Van Dieën hield de lijn met een listig pionnetje dicht en kon daarna met een mooie combinatie de partij naar zich toetrekken.

De langste partij van de avond ging tussen Martijn Stoker en Floris Verweij. Stoker hield het goed vol en pas nadat Verweij traditioneel minder dan een minuut op de klok had, sloeg de vlam in de pan. Toen de rook was opgetrokken bleek Verweij een winnend voordeel te hebben gehaald.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nieuwkomers speelden enthousiast

De vereniging kon twee nieuwe spelers verwelkomen en beide nieuwelingen lijken een goede aanwinst voor de competitie te worden. Jean-Paul Mosterdijk liet tegen Johan Gijsen zien dat hij al aardig wat kennis in huis heeft, echter nog net niet voldoende om meteen tot scoren te komen. Ook Jason Roffel speelde een goede partij tegen Daniel de Bruin, maar ook Jason zag het punt aan zijn neus voorbij gaan.

A.s. donderdag wordt de 26e competitieronde gespeeld. Zaterdag 19 maart speelt het 1e team de thuiswedstrijd tegen D4 uit Oosterhout.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie