Schaakcompetitie krijgt spannende finale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik won opnieuw van een topper

SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gaat een zeer spannende finale tegemoet! Na de 26e ronde is de marge binnen de top-3 slechts 14 keizerpunten. Jeugdtalent Jorik Klein staat door zijn overwinning op Peter van den Bergh nu op de 2e plaats, met een hele kleine achterstand op de nummer 1. De achtervolgers vanaf plaats 4 staan op bijna 100 punten, dus waarschijnlijk zal de strijd om het kampioenschap tussen de eerste 3 gaan.

Jorik speelde opnieuw zeer sterk tegen de 5-voudig clubkampioen en offerde een pion voor beter spel. Het offer zette goed door en al snel kon het jeugdtalent de winst naar zich toetrekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico hield weer een topper op remise

Niels Mijnster had door winst op Nico van Mourik weer wat goed kunnen maken, maar Mijnster liep vast op de stelling van Van Mourik. In het eindspel leek Van Mourik met een kwaliteit voorsprong iets beter te staan, maar hij nam genoegen met remise.

Wout Boer en Teunis den Rooijen deden het rustig aan en kwamen ook al snel remise overeen. Ook de partij tussen Kees Wessels en Jurgen de Haan eindigde na een zeer lange en spannende partij in remise, al was Wessels daar minder blij mee.

Yaro van Beest kon tegen Wim Hokken vrijuit spelen en zette een prima partij neer. De routine van Hokken bleek in het eindspel toch de overhand te hebben.

William Gijsen speelde tegen Jerry van Rekom een minder goede opening, kon in de partij verder geen voordeel halen en zag het punt dan ook naar de voorzitter gaan.

Joost Stoker wilde het verlies van broer Martijn tegen Floris Verweij goed maken, maar zag, net als Martijn, in het verre eindspel de winst naar Floris gaan.

Mark van Hulst kreeg tegen Hans Vink ook een déja vu; net als vorige week was het een randpion die de partij besliste.

Henri Hartog won keurig

Henri Hartog knokte zich naar winst

Henri Hartog kon tegen Ferhat Erdogan kiezen met welke pion hij zou gaan promoveren. Dit materieel voordeel leverde dan ook uiteindelijk de winst op. Henk Prins en André van Dieën speelden een lange partij die aan beide kanten geen winst opleverde en waarin het punt gedeeld werd.

De nieuwe spelers in de competitie kwamen deze ronde beiden tot winst. Jason Roffel schoof Johan Gijsen vakkundig van het bord, terwijl Daniel de Bruin al snel een stuk wist te winnen van Jan Willem Kraaijeveld en daarmee ook de partij. Koos van den Berg zag zijn dame en daarmee ook het punt naar Leo Koppelaar gaan

A.s. donderdag is er geen competitie, maar zal er traditioneel om eieren worden geschaakt. In meerdere snelschaakpartijen zal worden beslist wie zich dit jaar tot eierkoning mag laten kronen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord