Geflatteerde, maar terechte nederlaag eerste schaakteam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Sliedrechtse kopmannen remiseerden

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zevende ronde van de landelijke competitie een flinke nederlaag geleden. Het op volle oorlogssterkte zijnde D4 uit Oosterhout ging er met een geflatteerde, maar zeker verdiende 5,5-2,5 zege vandoor. Ondanks de nederlaag lijkt handhaving een feit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robert remiseerde ook

De wedstrijd leek aanvankelijk gelijk op te gaan. Kopman Peter van den Bergh bleef met remise ongeslagen, terwijl Robert van Rekom dat ook bleef door een remise aan bord 5.

Vervolgens kwam Sliedrecht 1 voor het eerst, maar tevens ook voor het laatst op voorsprong. Invaller Wout Boer speelde zijn eigen spelletje en dat leverde opnieuw in het eindspel een vol punt op.

Vervolgens ging het mis. Als eerste greep Theo Dekker in tijdnood mis. In plaats van de bijna winnende zet te doen deed hij een direct verliezende.

Ten tweede gaf Andrew Mensing in al lastige stelling pardoes een stuk weg, waarna een verliespartij niet meer was te voorkomen.

Ook bij Wim Hokken was er in het eindspel geen houden meer aan.

Nadat Niels Mijnster zijn goede stelling had zien verzandden in remise was de nederlaag een feit.

Uiteindelijk verloor Teunis den Rooijen ook nog, terwijl remise een meer logische uitslag was geweest.

Op 2 april volgt de uitwedstrijd tegen koploper Oegstgeest ’80. Kijken of het Sliedrechtse vlaggenschip nog voor een verrassing kan gaan zorgen.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord