Tweede schaakteam billen knijpend naar handhaving

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Floris zorgde voor het bevrijdende punt

SPIJKENISSE – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is in de laatste ronde met de schrik vrij gekomen en heeft nipt degradatie ontweken. Tegen Spijkenisse 2 leed het team van teamleider Leo Koppelaar de vierde nederlaag op rij; 2,5-5,5. Die 2,5 bordpunten waren echter voldoende om De Willige Dame onder zich te houden. De Dordtenaren degradeerden zodoende naar de eerste klasse.

De Sliedrechtse reserves begonnen gehavend aan de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse in Spijkenisse?! Kopman Wout Boer was verhinderd, maar werd waardig vervangen door Joost Stoker.

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand. Op de meeste borden stond het redelijk tot goed, behalve bij Adrian Mensing, die een mislukte opening kende, die snel naar een nul leidde.

20151114_133139337_iOS

Jorik won ook weer

De stand werd gelijk getrokken door de man in vorm, Jorik Klein. Via prima spel wist hij materiaal te winnen, dat de tegenstander nooit meer heeft teruggezien.

Sliedrecht 2 had nu nog 1 bordpunt nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat zag er zeker wel naar uit, maar door nederlagen van de drie routiniers Kees Wessels, Hans Klein en Jerry van Rekom keek het tweede plots tegen een 4-1 achterstand aan.

Nadat ook Joost Stoker zijn veel betere stelling om zeep had geholpen werd het nog spannend. Gelukkig dacht Floris Verweij daar anders over. Vanaf de eerste zet greep hij de tegenstander bij de strot om vervolgens nooit meer los te laten.  Zelfs met heel veel tijd over zorgde Floris voor het bevrijdende punt.

Tenslotte wist Teunis den Rooijen een ingewikkeld eindspel naar remise te keepen.

Zo kwam er een eind aan een comeback seizoen in de Promotieklasse. Na de eerste 3 wedstrijden gewonnen te hebben leek het team mee te kunnen doen met de top. Helaas werden de laatste 4 wedstrijden verloren en werd handhaving maar nipt bereikt.

Met Jorik Klein en Floris Verweij als topscorers bewees opnieuw de jeugd dat ze zeker in de promotieklasse thuis horen.

Helaas kwam er voor De Willige Dame een dramatisch slot aan het bestaan. Degradatie naar de eerste klasse was niet de doelstelling gezien de kracht van het team. In de praktijk bleek het anders…

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord