Eerste team strijdend ten onder tegen koploper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de start

LEIDEN – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft zich in de strijd tegen koploper Oegstgeest ’80 1 kranig verweerd. Ondanks die tegenstand bleven de punten in het Leidse Denksportcentrum; 5-3. Opvallend was wel dat kopman Niels Mijnster de Internationaal Meester Nebojsa Nikolic vrij eenvoudig op remise hield.

Het Sliedrechtse vlaggenschip was eindelijk weer eens op volle oorlogssterkte, maar gezien de sterkte van Oegstgeest was dat zeker geen garantie voor een gunstig resultaat. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar naarmate de wedstrijd volgde leken de kansen voor Sliedrecht te slinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim en Andrew wonnen wel

Dat bleek ook na 3 uur spelen, toen zowel Wim Pool als Theo Dekker hun op papier sterkere tegenstanders konden feliciteren. Gelukkig deed Andrew Mensing iets terug, door na een petit combination het volle punt binnen te halen.

Vervolgens hield Niels Mijnster de IM Nikolic keurig op remise. Het frivole spel van Mijnster was de IM niet gewend, die uiteindelijk afwikkelde naar een remisestelling.

Peter van den Bergh verrekende zich in een prima stelling en moest uiteindelijk de koning omleggen.

Wim Hokken wist wel raad met de defensieve tactiek van zijn tegenstander en mepte hem in het lopereindspel van het bord.

Robert van Rekom kende een mindere dag, dat hem in het middenspel fataal werd. Hij knokte zich nog wel terug, maar het leed was reeds geleden.

Tobias Dekker stond aanvankelijk prima, maar zag zijn tegenstander zich terug vechten in de partij. Uiteindelijk werd, nadat de teamwinst al naar Oegstgeest was gegaan, de vrede snel getekend.

Door de 5-3 nederlaag is het eerste team nog steeds niet officieel veilig. In de laatste wedstrijd – op 23 april thuis tegen De Pion 2 – moet nog een half bordpunt worden gehaald. Dat moet zeker haalbaar zijn voor het team van de waarschijnlijk afscheid nemende teamleider Jerry van Rekom. Maar je weet nooit. In de laatste rond gebeuren wel vaker gekke dingen…

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord