Kampioenschap nog niet beslist

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout en Jorik remiseerden

SLIEDRECHT – Na de 28e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is het kampioenschap nog niet beslist. De strijd is zelfs nog spannender geworden, want koplopers Jorik Klein en Peter van den Bergh kwamen beiden niet verder dan remise en zagen achtervolger Wim Pool dichterbij komen.

Jorik Klein speelde tegen Wout Boer een gelijkopgaande partij waarin beide spelers geen risico namen. Er werd dan ook al snel tot puntendeling besloten. Op basis van dit resultaat wist Peter van den Bergh dat hij bij winst de eerste plaats kon overnemen. Tegenstander Robert van Rekom verdedigde echter sterk en na een lange partij werd de vrede getekend.

Wim Pool was al laatste bezig en wist Jerry van Rekom in het verre eindspel op de knieën te dwingen. Hierdoor kon Pool de marge met de koplopers flink verkleinen. De competitie is hierdoor zeer spannend geworden, want met slechts 2 ronden te gaan is nog alles mogelijk.

Teunis den Rooijen klimt naar de 4e plaats na verrassende winst op Wim Hokken. Den Rooijen leek aan het kortste eind te trekken, maar wist in het eindspel de 20-voudig kampioen vakkundig mat te zetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans won van Yaro

Twee routiniers mochten de krachten meten met een middenmoter; Kees Wessels had een leuke partij tegen Henri Hartog en Hans Klein mocht het opnemen tegen coming-man Yaro van Beest. De winst ging in beide gevallen naar de routiniers.

Sami Al-yasin vond in zijn partij tegen Jurgen de Haan een mooie combinatie en wist hiermee het punt naar zich toe te trekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans won van Leo

Hans Vink was te sterk voor Leo Koppelaar, die hiermee zijn opmars gestuit zag.

Peter Dekker leek de beste papieren te hebben tegen André van Dieën, maar zag in het eindspel mat in 1 over het hoofd. Mark van Hulst ging wat onzorgvuldig met zijn dame om wat direct door Johan Gijsen werd afgestraft.

Jan Willem Kraaijeveld gaf in een gelijke stelling een stuk weg en Koos van den Berg kon daarna de partij rustig uitschuiven. Cees Moes was in een goede vorm en kon tegenstander Jason Roffel al snel matzetten.

Daniel de Bruin liet opnieuw zien het spel steeds beter te beheersen. Dit keer was Ferhat Erdogan zijn slachtoffer.

A.s. donderdag wordt de 29e en voorlaatste ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord