Pathena NK Jeugd 2016: Sliedrechtspeler Marijn den Hartog Nederlands kampioen!

Marijna

Nederlands kampioen Marijn den Hartog

ROTTERDAM – Na een ontzettend sterk gespeeld kampioenschap mag Marijn den Hartog zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Hij werd dat met een overtuigende score van 7,5 uit 9 partijen en bleef ook nog eens ongeslagen.

Marijn den Hartog – als vierde geplaatst – wist in de laatste partij zijn enig overgebleven concurrent – Bart Dubbeldam – in aanvallende stijl te verslaan. Zo werd de kopman van het Sliedrechtse A-team de meer dan terechte kampioen. 

Marijn+den+Hartog

Perfect toernooi van Marijn

Marijn speelt al in de Meesterklasse bij Pathena Rotterdam, maar speelt als jeugdspeler nog graag voor Sliedrecht met zijn schaakmaats Adrian en  Andrew Mensing en Jorik Klein.

Marijn kwam in de eerste ronde na een moeizame partij niet verder dan remise. In de tweede ronde liet hij zien waarom hij tot de favorieten behoort door in aanvallende stijl te winnen.

In de derde ronde kreeg hij met zwart de als eerste geplaatste Sourev Bhattacharjee te bekampen. In een prachtige aanvallende partij van beide kanten eindigde de partij uiteindelijk in remise.

In de vierde ronde had Marijn lange tijd de overhand in zijn partij tegen `Krimpenaar’ Kevin Nguyen. Hij won zelf 2 pionnen, maar Kevin schwindelde zich terug in de strijd en het uiteindelijk overgebleven eindspel bleek niet te winnen voor Marijn.

In de vijfde ronde kreeg Marijn aanvankelijk een aardige aanval over zich heen, maar hij counterde via een mooie truc, waarna er geen houden meer aan was voor de tegenstander.

De 6e ronde was de clash met koploper Joris Kokje.  En Marijn wist het aan de top weer spannend te maken door na een lange partij in het eindspel beslissend voordeel te halen. In de zevende ronde ging Marijn als een mes door de boter tegen Simon Elgersma, zo pakte hij de koppositie in de B jeugd. In ronde 8 wachtte Wiggert Pols. Marijn is in deze partij niet in de problemen geweest en boekte een regelmatige overwinning.

Marijn kan zich dus opmaken voor een WK in zijn leeftijdscategorie. Een terechte beloning voor een fantastisch gespeeld kampioenschap.

williama

William deed het uitstekend

William Gijsen, via een wildcard toegelaten, speelde een prima toernooi. Als nieuwkomer aan het hoogste front eindigde hij keurig op 50% met 4,5 punten uit 9 partijen.

In de laatste ronde bleek Joris Kokje – één van de favorieten – te sterk. William kijkt tevreden terug op een geslaagd toernooi: “Af en toe wat remises gemist, maar dan had ik ook weer andere tegenstanders gehad, dus het is goed zo.”

William speelde in de eerste ronde de opening goed en kende weinig problemen tegen KNSB-speler Bart Dubbeldam. In het verre middenspel gaf de topscorer van het vierde team van Sliedrecht het initiatief uit handen en de speler van Krimpen gaf dit niet meer weg. Na de langste partij van de dag kon William zijn tegenstander feliciteren. In de tweede ronde sloeg Gijsen jr. echter hard toe. Na een wisselvallige partij, waarin hij, maar ook zijn tegenstander enkele winstzetten misten, wist hij in het eindspel alsnog zijn tegenstander te verschalken.

In de derde ronde speelde William actief, maar de tegenstander nog actiever. William verdedigde zich dit keer wel uitstekend en de remise tegen de op papier sterkere tegenstander was zeer verdiend.

In de vierde ronde speelde William zoals we hem kennen; actief en aanvallend. Hij offerde materiaal en even leek een goed resultaat in de maak, maar enkele mindere zetten brachten William in verloren positie. Helaas.

In de vijfde ronde liet William er geen gras over groeien en gaf zijn tegenstander weinig kans op meer dan een nul.

In de zesde ronde waren er kansjes voor William tegen een sterkere tegenstander en het leek lange tijd goed te gaan.  Minimaal remise zat er zeker in, totdat William iets te lang wachtte met afruilen. Zijn tegenstander deed dit wel, en wel op een moment dat er voor William een stuk verloren ging.

In de zevende ronde wist William in het late middenspel een voordeel te pakken en daarmee ook de partij. In de achtste ronde was Cor Kanters de tegenstander. Het leek een lastige partij te worden, maar in het eindspel boekte William beslissend voordeel

Het uitstekend georganiseerde toernooi vond plaats in het Topsportcentrum te Rotterdam (naast de Kuip) met ook in de organisatie Sliedrechtse topprestaties van Marcel, Erica en Jorik Klein. Alle info over het toernooi inclusief partijen zijn te vinden op de site van het NK.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord