Jorik Klein alleen koploper in OKD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik won met moeite van Robin

SLIEDRECHT – Na de derde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is Jorik Klein alleen overgebleven met 100% score. In een lange en moeilijke partij wist de Sliedrechtse clubkampioen alsnog te winnen van Papendrechter Robin Bos.

Mede koplopers Peter Dekker en Otto van Haren deelden het punt en gaan nu, met nog 3 spelers, met 2,5 punten in de achtervolging.

Wim Pool won van titelverdediger Robert van Rekom en staat op de gedeelde 2e plaats, samen met Peter Vis, die nipt wist te winnen van Koos van den Berg. Als laatste voegde William Gijsen zich bij de achtervolgers door een sterk spelende Yaro van Beest te verslaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan knokte zich naar remise

Joost Stoker had de hele avond nodig om Johan van der Griend van zich af te houden en in het verre eindspel werd uiteindelijk tot remise besloten. Hans Klein was snel klaar met Iwahn Apon die vroeg in de partij misgreep en bijna meteen kon opgeven.

Hans Vink speelde opnieuw een goede partij tegen een veel sterkere tegenstander. Helaas moest hij tegen Eddy Korevaar opnieuw in het eindspel zijn koning omleggen.

Jan Sulman kon het niet bolwerken tegen ‘El Presidente’ Jerry van Rekom, terwijl Henri Hartog snel korte metten maakte met de nog te snel spelende Jason Roffel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Theo won snel van Peter

De vakantiebroeders Dekker gingen beiden met het punt aan de haal. Theo won verrassend en snel van oud-kampioen Peter van den Bergh en broer Andries had weinig moeite met Henk Prins. Neef Tobias Dekker moest genoegen nemen met remise tegen Niels Mijnster.

Wim Hokken klimt wat plaatsen na gedegen winst op Teunis den Rooijen. Ook Kees Wessels krabbelt omhoog na een lange partij met weinig zetten tegen Floris Verweij. Daarin liet laatstgenoemde een gewonnen stelling alsnog uit zijn handen glippen.

Leo Koppelaar versloeg Cees Moes en staat nu ook in de middenmoot met 2 punten. Martin Prins had de nodige moeite met Johan Gijsen, maar kon uiteindelijk met stukwinst de partij winnend beëindigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henk won van Mark

Mark van Hulst offerde een stuk tegen Henk Timmermans, kreeg het stuk in het middenspel terug, maar met pionverlies. Deze pion besliste uiteindelijk de partij in het voordeel van Timmermans.

Opvallend was de fraaie winst in het eindspel van Jan Willem Kraaijeveld op Sami Al-yassin.

Aanstaande donderdag wordt de 4e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord