Spanning stijgt in OKD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andries Dekker op weg naar de top

SLIEDRECHT – Na de vijfde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog zeker 9 kandidaten voor de eindzege. Koploper Jorik Klein kwam tegen achtervolger Wim Pool niet verder dan remise en zag een aantal spelers dichterbij komen.

Met nog 2 ronden te gaan heeft Jorik slechts een half punt voor op 4 spelers en volgen er nog eens 4 met 1 punt achterstand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oud-winnaar Wout maakt weer kans

Oud-winnaar Wout Boer wist op de gedeelde 2e plaats te komen na gedegen winst op Joost Stoker. Andries Dekker versloeg in een lastige partij broer Peter en heeft nu ook 4 punten. Robin Bos blijft verassen en pakte deze ronde een vol punt tegen Peter Vis, die zich pardoes mat liet zetten.

Op de gedeelde derde plaats vinden we vier spelers, waarvan vooral Hans Klein van zich liet spreken door Niels Mijnster te verslaan. Theo Dekker strafte een foutje van William Gijsen direct af en staat nu ook derde. Otto van Haren kon geen vuist maken tegen Wim Hokken en Jerry van Rekom wist Yaro van Beest te verslaan.

Eddy Korevaar en Johan van der Griend deelden na een lange pot het punt, evenals Robert van Rekom en Peter van den Bergh. Kees Wessels mocht in zijn handen knijpen met zijn remise tegen Teunis den Rooijen, want hij stond er lange tijd slecht voor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tobias had het zwaar tegen Henri

Tobias Dekker had “in zijn slechtste partij ooit” een lange partij nodig om Henri Hartog op de knieën te dwingen, terwijl Henk Timmermans  een paar pionnetjes van Hans Vink verschalkte en zo de partij naar zich toe kon trekken.

Martin Prins hield het lang vol tegen Jan Sulman, maar nadat Martin een toren in de aanbieding deed, was het snel uit. Henk Prins liet zich, naar eigen zeggen, “helemaal overlopen” door Iwahn Apon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kees weet weer wat winnen is

Kees van der Does pakte zijn eerste punt tegen Mark van Hulst en ook Jason Roffel weet wat winnen is, na Cees Moes te hebben verslaan.

Michiel van den Berg speelde tegen Johan Gijsen weer eens een bizarre partij. Met veel meer materiaal in het eindspel kon hij de winst niet vinden en pas nadat Johan er ook geen brood meer in zag kon Michiel het punt uiteindelijk bijschrijven.

De 6e ronde wordt gespeeld op 9 juni aanstaande.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, OKD. Bookmark de permalink.

Geef een reactie