Jorik Klein winnaar OKD en pakt zo de dubbel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik keepte zich naar remise tegen Andries

SLIEDRECHT – Na al eerst de jongste clubkampioen in de geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht te zijn geworden is Jorik Klein nu ook kampioen van de Drechtstreek. Jorik wist in de laatste ronde zijn naaste concurrent Andries Dekker op remise te houden. Wim Pool kon met winst op Hans Klein nog langszij komen, maar ook deze partij eindigde in remise, zodat Jorik ongeslagen kampioen werd en de titel en beker kan overnemen van Robert van Rekom.

Andries Dekker en Wim Pool volgen Jorik op een half punt achterstand, waarbij Pool net iets meer weerstandspunten heeft en dus de tweede plaats bezet.

Andries Dekker kwam tegen Jorik beter uit de opening en leek met 2 pionnen winst op de overwinning af te stevenen. Jorik verdedigde echter goed en nadat Dekker niet het risico wilde lopen zijn voordeel te verliezen, bood hij remise aan, hetgeen dankbaar werd aanvaard door het jeugdtalent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan kon Theo 2x de hand schudden

Theo Dekker rondde zijn goede eindsprint van dit seizoen af met mooie winst op Johan van der Griend. Ook Wim Hokken eindigt hoog in de top-10 door Robin Bos op geroutineerde wijze te verslaan.

Wout Boer en Tobias Dekker speelden een gelijkopgaande partij en er werd al snel tot puntendeling besloten. William Gijsen speelde weliswaar een sterke partij tegen Robert van Rekom, maar ook hier werd het punt gedeeld.

Peter Dekker speelde goed tegen Eddy Korevaar, maar het krachtsverschil was uiteindelijk toch te groot. Kees Wessels en Jan Sulman speelden, naar eigen zeggen, de mooiste partij van het toernooi, waarbij Wessels aan het langste eind trok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henk speelde remise tegen Peter Vis

Henri Hartog had een belabberde opening, wat door Jerry van Rekom wel erg laat werd afgestraft. Ook de ‘alternatieve opening’ van Leo Koppelaar tegen Niels Mijnster zette geen zoden aan de dijk en ook hier konden de stukken weer snel in het doosje.

De partij tussen Peter Vis en Henk Timmermans ging geen moment uit evenwicht en remise was hier de terechte uitslag. Bij Joost Stoker en Hans Vink ging de stelling juist op en neer, maar geen van beide spelers vond de winst.

Yaro van Beest was nog een maatje te klein voor Teunis den Rooijen en ook Michiel van den Berg moest, ondanks goed spel, zijn koning omleggen tegen Otto van Haren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kees ziet in gedachten de winst

Jason Roffel kreeg schaakles van Henk Prins, terwijl Martin Prins goed wegkwam tegen Mark van Hulst die de winnende zet over het hoofd zag.

Iwahn Apon maakte een kleine misstap in het middenspel wat door Kees van de Does meteen werd omgezet in winst. Cees Moes wist uiteindelijk toch nog tot scoren te komen. Tegen Daniël de Bruin behaalde hij een verdiende remise.

A.s. donderdag vindt de prijsuitreiking van het OKD plaats na de vierde ronde van de snelschaakcompetitie, waar alle OKD-deelnemers ook aan deel kunnen nemen.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een reactie