Luana Mensing en Bart van der Beek de nieuwe jeugdkampioenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De jeugdkampioenen op een rijtje

SLIEDRECHT – De jeugdkampioenen van Schaakvereniging Sliedrecht zijn bekend. De voorjaarscompetitie werd afgesloten met de door jeugdleider Joost Stoker geleide prijsuitreiking. Hij kon Luana Mensing en Bart van der Beek kronen als de nieuwe jeugdkampioenen. Luana prolongeerde haar titel en wist ook nog eens de snelschaakcompetitie te winnen. Bart van der Beek wist de tweede groep overtuigend te winnen. Daarnaast wist Miquel Verhoef de tweede snelschaakgroep te winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerard werd 2x tweede

De 9-jarige Luana Mensing is dus de grote winnaar bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Zij wist met een score van 90% kampioen te worden en hield de concurrentie op grote achterstand. Volgend seizoen zal het Sliedrechtse talent mee gaan doen in de seniorencompetitie. Sommige senioren zullen trillend achter het bord plaats gaan nemen!

Achter Luana werd Gerard van Steenoven tweede. Hij hield Jochanan Alberts voor zich, terwijl oud-kampioen Hendrik Donders als vierde eindigde. De vijfde plaats was er voor de eeuwige jeugdspeler Roland Kop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharujan werd keurig derde

In de tweede groep is Bart van der Beek met grote voorsprong eerste geworden. Bart gaat met sprongen vooruit en onderstreepte dat met ook al een 90%-score. Miquel Verhoef werd knap tweede, terwijl Shurajan Ratnam verraste met een fraaie derde plaats. Ook Rafaël Alberts (vierde) en Julian van Dieën (vijfde) mochten een beker in ontvangst nemen.

De snelschaakcompetitie is dus ook gewonnen door Luana Mensing. Hier was de voorsprong op Gerard van Steenoven en Jochanan Alberts echter minder groot. Barend van Dieren eindigde als vierde, terwijl Maarten Hartkoren zijn snelschaaktalent beloonde met een vijfde plaats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miquel, de best geklede jeugdspeler

Winnaar van de tweede snelschaakgroep werd Miquel Verhoef, die zich tevens als best geklede jeugdspeler mocht laten kronen.

Zo kwam er een einde aan een spannend schaakseizoen bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Op 1 september aanstaande start het nieuwe seizoen met nieuwe kansen voor alle jeugdspelers.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie