Adrian Mensing aan kop na 2e ronde Vakantie Rapid toernooi

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag

Adrian in zijn partij tegen Peter Vis

Adrian in zijn partij tegen Peter Vis

werd de tweede speelavond van het Sliedrechts Rapid Vakantietoernooi gespeeld. Ten opzichte van vorige week werden er vijf nieuwe spelers begroet en werden er wederom drie ronden geschaakt in De Havik.
Koploper na de tweede speelavond is jeugdspeler Adrian Mensing, die met drie sterke winstpartijen zich wil bewijzen na een verloren schaakjaar i.v.m. examens. Hij gaf naast Kees van der Does en Peter Vis ook de sterk spelende Louis Rutgers (Giessen en Linge) geen kans en kon op deze wijze 9 wedstrijdpunten bijschrijven.

Rik de Wilde (Dordrecht) continueerde zijn sterke spel van de vorige speelavond en won wederom twee keer. Hij behield hiermee zijn ongeslagen status door te winnen van schoonvader Tim Schakel en Andrew Mensing. Naast de 100%-score voor Adrian scoorde een ontketende Andries Dekker (Giessen en Linge) ook de volle buit op deze speelavond. Echter gezien zijn matige resultaten vorige week, kan hij zich geen enkele misstap meer permitteren wil hij zicht op het kampioenschap houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans speelt een supertoernooi

Op de vierde plaats vinden we verrassend de zeer sterk spelende Hans Vink. In zijn eerste partij gaf hij tegenstander Robert Goedegebuur (Zwijndrecht) geen kans, terwijl hij in de laatste ronde de sterk spelende Yaro van Beest versloeg.

De top tien wordt gecompleteerd door de jongste schaakvrouw in het gezelschap, namelijk de jeugdkampioen van Sliedrecht Luana Mensing. Luana heeft in de voorgaande partijen reeds getoond een plaag te kunnen zijn voor senioren en na een winstpartij op Peter Goedegebuur (Zwijndrecht) werd ook Peter Vis keurig op remise gehouden.  Ook jeugdspelers Tim de Waard en Gerard van Steenoven wisten een partij te winnen en doen door meespelen de nodige ervaring op.

‘Nieuwkomers’ Bert Dobber (Klockelaer) en Hans Koedam (Rotterdam) hebben ook direct laten zien wat ze in hun mars hebben. Een sterk spelende Bert was voor zijn drie tegenstanders ongrijpbaar en liet vrij eenvoudig drie winstpartijen noteren. Hans had al ruim twintig jaar niet meer achter een schaakbord gezeten en manoeuvreerde zich daarmee in de underdog-positie.

P1000375

Hans Koedam (rechts) won 3 keer!

Na een rondje warmdraaien tegen Mark van Hulst, kon hij in de tweede ronde aan de bak tegen de ‘nieuwe’ Sliedrechter Jaap Euser. Na een lange partij wist Hans zijn tegenstander te verschalken en dit werd uitbundig gevierd. In de laatste ronde wist hij ook Kees Wessels aan zijn zegekar te binden, dit was wederom een grote verrassing voor Hans die in zijn enthousiasme de schaakstukken door de lucht deed vliegen.

P1000379

Opnieuw volle bak in De Havik

Alweer een geslaagde schaakavond in Sliedrecht, waarbij alle schakers naast de spanning op het bord ook genoten van de ontspanning naast het bord. Aanstaande donderdag 21 juli worden de volgende partijen van het Sliedrechts Rapid Vakantietoernooi gespeeld. Aanmelden voor het toernooi kan nog steeds of loop gewoon naar binnen bij De Havik en speel gezellig een ronde mee!

Dit bericht is geplaatst in Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie